Dünya Yüzünde Gördüğümüz Her Şey Kadının Eseridir 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun

Bugün, katliama dönüşmüş olan, sistematikleşen kadın cinayetlerine, kadına karşı şiddete karşı mücadele başta olmak üzere kadınların eşit haklar mücadelesi günüdür!

Kadın işçilerin haksızlıklara karşı mücadele ve özgürleşme mücadelesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü, insanlığın göğsünde bir onur nişanı olarak yaratmıştır.

"Dünya Emekçi Kadınlar Günü", kadınların acı ve emek dolu direnişlerinin bir sonucudur.

Yaşadığımız çağda; kadınlara şiddetten, sömürüden ve ölümden başka bir yaşam alanı sunulmamaktadır. Kadınların sözü, bedeni ve emeği üzerinde dayatmalardan bulunan kesimler ile eşitsizlik, baskı, tehdit, taciz ve tecavüzlerin artmasına neden olanlar, aydınlık Türkiye’yi karartmaktalar.

Siyasal iktidar, toplumsal yaşamı dini referanslarla denetim altına almaktadır; kadınları, cemaat ve tarikatların direktifleriyle yönetmeye çalışmakta, AKP iktidarı ile birlikte gerici, muhafazakâr ve piyasacı yapı kadına yönelik şiddeti giderek tırmandırmakta, her gün onlarca kadın cinayeti işlenmekte, yüzlerce kadın tacize ve tecavüze uğramaktadır.

Anayasa’ya ve laikliğe aykırı Diyanet İşleri Başkanlığı’nın fetvalarını, kadına yönelik baskı ve şiddetlerin önüne geçmek adına imzalanan İstanbul Sözleşmesini fesheden zihniyeti, medeni kanunu ve laiklik ilkesini ortadan kaldıran yasaları kabul etmiyoruz.

8 Mart ruhu yurdumuzda kadınlar karanlık bir dönemden geçerken daha anlamlı olmaktadır. Siyasal iktidar; kadınların ne giymesi, nasıl yaşaması, nasıl gülmesi, kaç çocuk doğurmasına kadar karışmaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk'ün “Şunu anlamak lazımdır ki dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir” sözünü mücadelemizde rehber edineceğiz ve nasıl ki yaşamın yarısı kadınlarsa, mücadelenin ön saflarında yine biz olacağız.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü yaratanları unutmuyor, kadınların; sesi, sözü ve iradesi Cumhuriyet’ten, laiklikten, özgürlükten, eşitlikten ve emekten yana olacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.