KYK borçları ve faizleri işsizlik sorunu ve düşük maaş ücretleri ile yaşamak zorunda olan gençlerin üzerine yüklenmemelidir. Devletin en asli görevi ve Anayasal bir hak olan eğitim hakkı, zor koşullarda eğitimlerine devam etmekte olan öğrencilere faiziyle birlikte yüklenmesi gençlerin ağır bir borç yükü altında hayata başlamalarına sebep olmaktadır.

Sosyal devlet anlayışı gereği eğitim almakta olan bütün yurttaşlara devlet tarafından her türlü kolaylık sağlanması gerekmektedir.

Yetersiz devlet yurtları sebebi ile tarikat yurtlarına teslim edilen öğrenciler ağır yaşam koşulları ve psikolojik baskı altında eğitimlerine devam etmeye çalışırken bir yandan da mezun olduktan sonra devletten aldıkları kredinin kat kat fazlasını geri ödeyeceği günü beklemektedir.

Asgari ücrete yapılan yüzde 30’luk zamdan sonra KYK borçlarına yapılan yüzde 80 oranında zam tam anlamı ile vicdansızlık örneğidir.

Öğrenim kredilerini devlet eliyle rant kapısına dönüştürüp yandaşların vergi borçlarını silmek AKP hükümetinin yurttaşlarının çıkarları doğrultusunda hareket etmeyi bıraktığının en açık göstergesidir.

AKP hükümeti Somali’ye, mülteciye, beşli çeteye karşılıksız bir şekilde para aktarırken kendi evlatlarını müşteri yerine koyması kabul edilebilecek bir durum değildir.

AKP hükümeti tek bir şirketin 9,4 milyar liralık borcunu tek kalemde silebiliyorsa, 6 milyar liralık KYK borçlarını da tereddütsüz bir şekilde silmesi gerekmektedir.

Adil bir eğitim hayatı için KYK borçlarına yapılan yüzde 80 oranındaki enflasyon farkından sonra güya lütuf yapıyormuş gibi yapılandırma yoluna gitmeden yüzde yüz ücretsiz eğitimi yurttaşlarına sağlaması gerekmektedir.