Cumhur İttifakı’nın giderek dozunu artırdığı itham ve hedef gösterme politikaları acı meyvelerini vermeye başlamıştır. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da düzenlediği mitinge provokatif ve planlı bir şekilde saldırı düzenlenmiştir. Anayasal hak ve siyasi partiler kanunu çerçevesinde düzenlenecek mitingin alanını AKP’li belediyenin otobüsleri park ederek gasp etmesiyle başlayan gerilim, sonrasında yaşanan taşlı saldırıyla zirve yapmıştır. Hem İmamoğlu ve yanındakiler, hem onları dinlemeye gelen onlarca yurttaş yaralanmıştır.

Valilik ve Emniyet Müdürü’nün, emrindeki kuvvetleri, tekbir getirip bozkurt işareti yapan 100 kadar saldırganın, yanlarında getirdiği taşları, ellerinde Türk bayrağı tutan aralarında kadın, yaşlı ve çocukların da bulunduğu kitleye dakikalarca fırlatmasını engellemek için kullanmaması da bu utanç görüntülerinin vahametini artırmıştır. 

Saldırının ardından tüm siyasi partilerin, kime düzenlendiğine bakmaksızın hep bir ağızdan kınaması gereken bu vahim provokasyondan saatlerce sonra bile ne İçişleri Bakanlığı’ndan ne de Cumhur İttifakı’ndan bir geçmiş olsun bile denmemesi, seçime giderken siyasi nezaket ve devlet ilkelerinin nasıl bir kenara bırakıldığını bir kez daha göstermiştir.

Her zaman demokrasiden, Türkiye Cumhuriyeti’nin huzur ve refahından yana olan Birleşik Kamu-İş olarak altını çiziyoruz:

Bu ülke, onu kuran büyük önder Atatürk’ün ilk Meclis’te dahi karşıtlarını siyasi olarak görmekten memnun olduğunu söylediği bir demokrasi kültürü üzerine inşa edilmiştir.

Partiler gider, hükümetler değişir ama sevgiyle perçinlenmiş bu ulus kültürü, “ilelebet payidar” kalacaktır.

Bu ülkenin demokrasi ve kardeşlik kültürünü koltuk sevdasıyla baltalamaya çalışmak, kimsenin kazanan olamayacağı karanlık bir oyunu başlatmak; ülkenin geleceğini karartmaktır. 

Sayın Ekrem İmamoğlu ve saldırıya maruz kalan diğer tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun diyor, bu karanlık provokasyona girişenleri de gerçekleşmesine sevinenleri de kınıyoruz.

Türkiye bir seçim yaşayacak, savaşa gitmiyoruz!