Bağışıklığı güçlendirmek ve hastalıklardan korunmak için doğru beslenmeye ve tüketilen besinlere özen gösterilmelidir. 

Diyetisyen Batuhan Silvan; hastalıklardan koruyan besinler ....

Turunçgiller

Çoğu insan soğuk algınlığına yakalandıktan sonra doğrudan C vitaminine yönelir. Bunun nedeni, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olmasıdır.

C vitamininin, enfeksiyonlarla savaşmanın anahtarı olan beyaz kan hücrelerinin üretimini arttırır. Turunçgillerin çoğu C vitamini bakımından yüksektir. 

Brokoli

Brokoli, vitamin ve minerallerle güçlendirilmiştir. A, C ve E vitaminlerinin yanı sıra lif ve diğer birçok antioksidan ile dolu brokoli, tabağınıza koyabileceğiniz en sağlıklı sebzelerden biridir. Brokoliyi yemenin en sağlıklı yolu onu olabildiğince az pişirmektir. Buharda pişirme ya da çok az haşlama ya da  çiğ tüketme gibi. 

Sarımsak

Sarımsak yemeğe lezzet katar ve uzun zamandır tıbbi amaçlar için kullanılmaktadır. İlk uygarlıklardan beri, enfeksiyonlarla mücadelede kullanılır. 

Sarımsağın bağışıklık güçlendirici özellikleri, allisin gibi yüksek kükürt içeren bileşiklerinden geliyor .

Zencefil

Zencefil, birçok kişinin hastalandıktan sonra başvurduğu başka bir besindir. Zencefil, boğaz ağrısını ve iltihaplı hastalıkları azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca  mide bulantısını da azaltmaya yardımcı olabilir.

Ispanak

Ispanak sadece C vitamini açısından zengin olduğu için değil, aynı zamanda bağışıklık sistemimizin enfeksiyonla mücadele yeteneğini artırabilecek çok sayıda antioksidan ve beta-karoten ile doludur. Brokoli de olduğu gibi ıspanakta oldukça az pişirilerek tüketilmelidir.

Yoğurt

Bize özgü yapılan yoğurt içerisinde probiyotik bulundurur, probiyotikler hastalıklarla savaşmaya yardımcı olmak için bağışıklık sisteminize yardımcı olabilir. Aromalı ve şekerli yoğurtlar yerine sade yoğurtlar almaya çalışın. Bunun yerine sade yoğurdu sağlıklı meyveler ve bal ile kendiniz tatlandırabilirsiniz.

Badem

Soğuk algınlığının önlenmesi ve savaşılması söz konusu olduğunda, E vitamini de çok önemlidir. Bu güçlü vitamin, sağlıklı bir bağışıklık sisteminin anahtarıdır. Bir avuç badem günlük olarak tüketilmesi gereken E vitamini ihtiyacının yarısını karşılamaktadır

Zerdeçal

Parlak sarı, acı baharat, hem osteoartrit hem de romatoid artrit tedavisinde yıllardır bir anti-enflamatuar olarak kullanılmaktadır. Curcumin, bir bağışıklık güçlendirici olarak umut vaat etmektedir.