Kimyasallara maruz kalan, çevresel toksik ve kimyasal ajanlara maruz kalan, antibiyotikli, hastalıklı veya zirai ilaçlı besinleri tüketmiş olan, yazın tatilde şezlongunda saatlerce UV’ye maruz kalan, sigara ya da alkol kullanan kişilerin kendisinden elde edilecek fibroblast hücreleri yerine yeni doğan bebeklerden elde edilen kök hücreleri kullanarak cildin daha genç bir görünüm kazanması sağlanır. 

Kimyasallara maruz kalan, çevresel toksik ve kimyasal ajanlara maruz kalan, antibiyotikli, hastalıklı veya zirai ilaçlı besinleri tüketmiş olan, yazın tatilde şezlongunda saatlerce UV’ye maruz kalan, sigara ya da alkol kullanan kişilerin kendisinden elde edilecek fibroblast hücreleri yerine yeni doğan bebeklerden elde edilen kök hücreleri kullanarak cildin daha genç bir görünüm kazanması sağlanır. Sağlıklı ve genç fibroblast hücrelerini cildinize yerleştirdiğinizde oradaki aşırı yaşlanmış veya onarılamaz hale gelmiş hücrelerinizin yerine yenilerini üretir.

Fibrocell hücre tedavisinde kişinin kendi hücrelerinden faydalanılır. Bu yüzden kullanılan hücreler yıllar içerisinde hasar görmüş, özelliklerini kısmen kaybetmiş ve dış etmenlerden fazlasıyla etkilenmiş durumdadır. 12 Yıldır hayatımızda olan bu yöntemden elde edilen veriler ve son 6 yıllık ayrı bir çalışmanın ürünü olarak Alloblast kök hücre tedavisi geliştirilmiştir. Moleküler biyologlar, biyomühendisler ve kök hücre bilimcileri tarafından geliştirilen ve Amerika’da FDA ülkemizde ise Sağlık Bakanlığı onayı bulunan Alloblast Kök Hücre Uygulaması ile birlikte yenidoğan bebeklerden elde edilen kök hücreler kullanılır. Böylece yıllar içerisinde dış etmenlere maruz kalmamış, özelliğini kaybetmemiş bu hücreler kişinin kendi fibroblastlarına göre 4 kat daha fazla şekilde etkisini gösterir.

Yeni doğan bebeklerdeki fibroblast hücreleri henüz kimlik kazanmamış haldedir ve başka kişilerde kullanılmasında hiçbir sakınca yoktur.

Kök Hücre Tedavisi Etkileri Nelerdir?

20 yaşından sonra her insanda fibroblast hücreleri azalmaya başlar, kırışıklık ve sarkmalar meydana gelir. Cilde enjekte edilen fibroblast hücreleri uygulandıkları bölgede amaca yönelik faaliyete geçerek kollajen ve elastin üretimi yaparlar. Ciltte kuvvetli bir anti-aging aktivite yani yaşlanmayı önleme etkisi gösterirler; cildi sıkılaştırıp gençleştirirler, saç miktarını arttırırlar, akne izlerinin daralarak silikleşip kapanmasını sağlarlar.
Derimizde fibroblastik aktivitenin azalması ile kolajen, elastin ve hyaluronik asit gibi proteinleri azalmakta ince çizgiler ve özellikle mimik bölgelerinde derin kırışıklıklar oluşur.


Sonuçta fibroblast kaybının ilerlemesiyle cildin genç görünümü ve diriliği kaybolur; cilt çöker, sarkar ve derin kırışıklıklar oluşmaya başlar. Bu olumsuz etkileri ortadan kaldırmak için cilde görevini doğru yapan allojenik fibroblastlar vermek gerekir. Kök hücre tedavisi ile tüm bu sorunların ortadan kaldırılması amaçlanır.