Ülkemizin çevresinde bütün dünyanın dikkatle izlediği Ukrayna - Rusya geriliminin patlak verdiği bir güne başladık. Ülkeler ve liderlerin emperyalist çıkarları adına gelişen bu olaylar tüm dünyayı etkisi altına alacak sonuçlara neden olacaktır. Savaş vahşi kapitalizmin içine düştüğü çıkmazda çıkış yolu olarak görülmüştür.
Yaşanılan olayda Çarlık Rusya’sından kalan saldırgan tutumların, güç sarhoşluğunun ve kişisel tatminlerin masum insanların hayatlarına mal olması kaçınılmazdır. Öte yandan Amerikan Emperyalizmini yanına aldığını sanan Ukrayna Lideri halkını korumaktan uzak bir tutum sergilemektedir.

Savaş çığırtkanlığı yapanlar ve dünyanın başına acılan her belada en ön saflarda yer alan ABD ve Emperyalist güçler, kendilerinden sonra gelecek nesiller tarafından lanetlenecektir.
Yurdumuzu hainler ve istilacılardan kurtarmak adına hayatının büyük bir kısmını savaş meydanlarında geçiren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir” sözünü sonsuza kadar savunmaktayız.

Bir tarafta NATO eliyle Amerika, öte tarafta Rusya’nın yayılmacı politikaları arasında gidip gelen kavganın; biz emekçileri daha fazla yoksulluğa ve açlığa razı edeceğini sananlar yanılıyorlar. Emeğimizin hakkını her koşulda savunmaya ve insanca yaşam mücadelemize devam edeceğiz.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak, bu savaşın hiçbir tarafında yer almamaktayız. Sömürünün her türlüsüne karşı meydanlarda olmaya devam edeceğiz. 
Savaş acıdır, savaş parçalanmış hayatlardır,

Savaş gözü yaşlı anneler ve çocuklardır,
Savaş insanlık suçudur.