30’lu yaşlara gelmek, daha önce çok da ilgilenmediğiniz bazı konularla daha fazla ilgilenme isteği uyandırır. Hayatınızın bu yeni dönemine girdikten sonra, yaşınız biraz daha görünür hale gelir ve bir zamanlar cildinizde hiç görmediğinizi bildiğiniz çizgiler oluşmaya başlar.Uzman Estetisyen Bahar Denizoğlu konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Cilt analizi nedir ve nasıl yapılır? 

Ergenlik sivilcelerinden bu yana, cildinizin ne tür kusurlara sahip olduğunu öğrenmek ve gelecekteki problemleri önlemekle ilgileniyorsanız, cilt analizi yaptırmak somut veriler elde etmenize yardımcı olabilir. 

Peki, cilt analizi nedir? Neden yapılır ve ne işe yarar? 

Cilt analizi, cilt sağlığı ve görünümü hakkında dolaylı ancak yine de gerçekçi bir veri sağlar. Cildin birden fazla faktörünü analiz ederek, cilt bakım rutininizi nasıl yönlendireceğiniz konusunda da bilgi sahibi olmanıza yardımcı olur.Cilt analizi cihazı; kırışıklıklar, güneş hasarı, doku, gözenekler, cilt lekeleri, kırmızı alanlar ve bakteriler olmak üzere cildinizdeki birçok farklı özelliğe bakar. Tüm bu faktörlere bakıldığında, yüzünüzü nasıl iyileştirebileceğinizi ve gelecekte güneş hasarına karşı koruma sağlayabilecek işlem ve ürünlere yönlendirilmenizi sağlar. 

Bahar Denizoğlu, “Cilt analizi cihazları 10 yıldan uzun bir süredir kullanılıyor. Kırışıklık miktarınız, UV hasarınız ve renk değişikliklerinin yaşınıza göre fazla olup olmadığını göstermelerinin dışında; gerçek cilt yaşınızı belirlemesi, bu cihazların en önemli özelliklerinden biri. Bunu, cilt durumunuzu diğer kişilerin cilt analizlerinden oluşan veri tabanından karşılaştırma yaparak yapar. Belki de, cilt yaşınız 33 olabilir ve bu gerçek yaşınız olan 30’dan biraz fazla olabilir.”dedi.

Neden cilt analizi yaptırmalıyım? 

Bir düşünün, cildiniz bugüne kadar neler yaşadı; ergenlik sivilceleri, kötü güneş yanıkları, yetişkin sivilceleri, onların bıraktığı izler.Ne yapacağınızı bilemediğiniz ve cildinizde gözle görünür bazı kusurlar olabilir. 

Peki, sağ yanağınızdaki lekeler sivilce izi mi yoksa hiperpigmentasyon sorununuz mu var? 

Alnınızdaki kırışıklıklar, yaşıtlarınıza göre daha kötü durumda mı? Cilt analizi, tüm bu sorularınıza yanıt bulmanızı sağlar. 

Korunmasız geçen güneşli günlerinizi düşünün

Güneşi ne kadar sevsek de, hiçbir koruma olmadan güneşin altında geçirdiğimiz onca yılı düşünelim. Çocukluk yaşlarımızdan beri, yaz aylarını genellikle yüzerek ve güneşlenerek geçiriyoruz. Ve güneş kremi, pek çoğumuz için yalnızca tatilde ya da plajda kullandığımız bir ürün. Bir de,bronz tene kavuşmak için gittiğimiz solaryumlar eklenince, güneş yanığı ve daha da kötüsü cilt kanseri riskimiz artmış olabilir. Cilt analizi, cildinizi güneşten korumadığınızı bilerek geçirdiğiniz bunca yıldan sonra, hasarın ne durumda olduğunu somut verilerle görmenizi sağlar.