Memur ve kamu emeklilerinin merakla beklediği toplu sözleşme görüşmelerinde sona gelindi. Kamu İşveren Heyeti ile 11 hizmet kolunda yetkili sendika temsilcileri arasında birçok maddede mutabakat sağlanırken, oransal zamteklifi için konu Kamu Görevlileri Hakem Heyeti’ne kalmıştır.

Bilindiği gibi 7. Dönem toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos itibariyle başlamıştı. Aradan geçen süre zarfında, önümüzdeki iki yıllık süreçte memur ve emekliler için önem taşıyan zam oranlarında taraflar arasında uzlaşmaya varılamadı. Hakem heyetinin beş gün içinde kararını açıklaması gerekiyor. Ancak tahkim süreci sonucunda maaş zammı konusunda hükümetin önerisinden farklı bir tablo oluşmayacağı bekleniyor.

Toplu sözleşme mutabakatı sonrası‘Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda7. Dönem toplu sözleşme kazanımları’ olarak yapılan basın açıklamasının büyük çoğunluğu, ‘devamını sağladık’la biten maddelerden oluşuyor. Dolayısıyla bir önceki dönem toplu sözleşme mutabakatındaki kazanımlarla oluşturulmuş, zam oranının hakem heyetine kaldığıve tanınan mali hakların sahanın taleplerinden uzak olduğu bir anlaşma beklentileri karşılayamamıştır. Ayrıca yine kazanım olarak sunulaneğitim öğretime hazırlık ödeneğinde sağlanan artış, tekliflerden ve günümüzün ekonomik koşullarından uzak bir meblağda kalmıştır.

Toplu sözleşme mutabakatında göremediğimiz maddeler, memur ve emekliler için adeta bel kemiğidir. Bilindiği gibi toplu sözleşme, iki yıllık süre içinde kamu görevlileri ve emeklilerinin mali ve sosyal haklarını güvenceye alır. Mutabakatta başarı, kamu işveren heyeti karşısında sahanın beklentilerinin dirayetli bir duruşla savunulması olacaktır. Peki 22 Ağustos tarihinde varılan mutabakattaşu taleplerden hangisi kararlılıkla savunulmuştur, hangi mali ve sosyal haklar güvence altındadır:  ek ödemenin taban aylığına ve emekli maaşına yansıtılması,memur maaş zammının yüksek vergi diliminde erimemesi için vergi diliminin %15’te sabitlenmesi, refah payı ve ulaşım, kira, yemek, giyecek yardımı, bayram ikramiyesi, yardımcı hizmetler sınıfının GİH’e alınması, 1. Dereceye çıkan tüm kamu memurlarının sözleşme kapsamında 3600 göstergeden faydalanması.

Görünen odur ki 7. Dönem toplu sözleşme süreci sonucunda ‘önceki kazanımlarımızı koruduk’ şeklinde bir zafer ilan edilmiştir. Günümüz dünyasının zorlayan ekonomik koşullarında, yüksek vergi dilimi içinde yeni bir eğitim-öğretim yılı hazırlığı içinde olan eğitim çalışanları yüksek kiraları, ulaşım ve yol masraflarını, her ay artan faturalara yaklaşan kış aylarıyla birlikte ısınmanın da ekleneceğini, bütün bir seneyi ailelerinden uzak nasıl geçireceğini, ekonomik koşullardan uzak eğitime hazırlık ödeneği ile asgari düzeyde en iyi neler yapabileceğini düşünüyor. Ama elbette kimsenin şüphesi olmasın, biz eğitime kalbimizi de verdik. Zihnimizin bir yerinde; bu yıl bir öncekine göre nasıl farklar yaratacağımız, öğrencilerimizin gelişimi için neler yapabileceğimiz konusu, yeni eğitim-öğretim yılını verimli şekilde, hem kendimizi hem de öğrencilerimizi geliştirerek değerlendirme planları da  var. Ama keşke bunları, sosyal ve mali sorunlardan uzak bir yerde düşünebilsek.