Kitap fuarlarının kentimize ve kentliye sonsuz katkıları vardır.

Bunları şöyle sıralayabiliriz:

1-Önce öğrenciler için çok faydalı bir etkinlik olmaktadır. Ders kitabından başka kitabı ellememiş olan çocuk, ilk kez böyle bir muazzam kitap okyanusunda, ders kitabının da ötesinde bir başka âlemin var olduğunun farkına varır. Öğrenci, fuarı adımlarken, stantlardaki kitapları incelemekte, onları ellemekte, yazarları yakından izlemektedir. Bu yazarlarla konuşmakta, not tutmakta, fotoğraf veya video çekmektedir.

2-Kentte yaşayanlar, aileler, iş hayatı sebebiyle kitaplara ulaşamayanlar, her aradığını sokak kitapçısında bulamayanlar için kitap fuarları bulunmaz fırsattır.

3-Kitap fuarı yalnız kitap sunmamaktadır, üstüne üstlük, kültür dağıtmaktadır. Paneller, konferanslar, stantlarda yazarlarla yapılan mini söyleşiler, sergiler, kentin yıl içindeki en önemli kültür etkinliği olarak parlamaktadır. Kitap fuarının etkisi, gazete ve televizyon yayınlarının da katkısı ile milyonlara uzanır.

 4-Hepsinin sonunda fuar, ekonomik bir olaydır. Yayınevleri para kazanır, para kazandıkça yeni kitapların basımı kolaylaşır.

Kitap fuarları sadece yayınevleri, okurlar için değil yazarlar için de oldukça önemli bir etkinlik!

6 yıldan bugüne kadar fuarlara katılan şair,yazarlardan biri olarak, okur ve yayınevi sayısının arttığını gözlemlerken mutluluğum artıyor. Şimdi birçok ilde, bölgede küçüklü büyüklü fuarlar yapılıyorsa, alıcı bulabiliyorsa bunda kitap fuarlarının etkisinin, rolünün büyüklüğünü unutmamak gerek.

Fuar, gazeteleri de hareketlendiriyor. Bu sürede hepsi özel ilaveler yayımlıyor, düzenli olarak yayınlanan kitap ilaveleri daha hacimli hazırlanıyor.

Kitap meraklısı fuara geldiğinde, ilgili olduğu tür çeşitlemesini buluyor. Bilimsel kitapların hepsine ulaşmak daha çok fuarlarda mümkün oluyor. Tanıdığınız yazarların kitaplarını almak için buraya gelmekle ziyaretinizi sınırlamayın, yeni kitapların, yeni yazarların da kitaplığınızı zenginleştireceğinden kuşkunuz olmasın.

Fuar süresince düzenlenen konuşmaların işlevini unutmayalım, çeşitli konularda, alanın uzman adlarını, yazarlarını dinlemek okuma açılımınızı genişletir.