Sakaryaspor- Yılport Samsunspor maçı henüz oynanmadan bir iki gün önce; yazmş olduğum köşe yazımda " BİZ BU MAÇI ALIRIZ!" başlıklı bir köşe yazmıştım. Bu yazım bazı internet haber sitelerinde çıkmıştı.

17 Eylül Cumartesi günkü; Keçiören- Erzurumspor, Denizlispor- Gençlerbirliği, Adanaspor-- Çaykur Rizespor, Eyüpspor- Bandrmasor ve 18 Eylü Pazar günü ise; Tuzlaspor- Pendikspor, Bodrumspor- Manisaspr, Samsunspor- Sakaryaspor ve son olarak da aynı gün, akşam 19.00'daki Göztepe- Altınordu maçlarını TRT Spor'dan izledim.

Zirâ; tüm maçları izleyip, Yılport Samsunspor'un genel durumu hakkında bilgi sahibi olmayı amaçladım. Maçlar; deyim yerindeyse; kıran kırana geçiyor, bol goller, heyecan ve tavan yapıyordu

Zaen 1. Lig’in havası Süper Lig’e benzemez. Bu ligin kendine has bir havası, albenisi var! Bol pozisyon ve  gollerin yanı sıra, taraftarların bitmek bilmeyen tezahüratları da bu lige ap-ayrı bir hava ve bir renk veriyor!

İşte; bu özelliklerle; bu yıl gerçekten her bir takım için bu lig çok zorlu geçmeye aday! Nefesler tutulmuş; 90 dakika, hızlı bir tempoyla mücadele eden takımların seyrine doyum olmuyor!

Yılport Samsunspor; Bayram bey hocayla yollarını ayırıp; Ekrem beye antrenörlüğü teslim etti ve çok da iyi oldu ki; Sakaryaspr maçında sahada bambaşka bir 11 vardı, yedekler arasında da süper yeteneler görev beklyordu.

Maça takımımız pek de iyi başlayamadı fakat ierleyen dakikadave özellikle de 2. Yarıda adeta tek kale oynadı! Mücadee hırsı ve kazanma hırsı; tüm futbolcuların gözlerinden, ayaklarından, topla oynamalarından beliydi! Hele o Fofana- Tanque işbirliğiyle ve Tanque’nin uzu bir süre unutulmayacak , 30 metreden müthiş füzesiyle, 2-2 ile son saniyelere doğru girerken; durumu 3-2 yapmamızla adeta tribünler yıkıldı desek mbalağa olmaz !

Artık; bu güzel skorla, biz de potaya girdik ve bundan böyle; şu Milî arayı da en iyi biçimde tamamlarsak; her maçı kazanabilecek duruma geliriz fakat erken havaya girmeden, mücadeleyi son saniyesine kadar bırakmadan, ciddiyetle, hırsla ve dinç bir enerjiyle, bizim üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir takım kalmaz!

Bir de Başkan sayın Yüksel Yıldırım; başarılı, kariyer yapmış bir hoca arıyor da inşallah sonu iyi olur. Bayram hocamız keşke devam etseydi ama kulüp yeni ve güçlü bir hoca bulmakta kararlı görünüyor. Hayırlısı olsun diyelim artık.

Samsunspor’u ufukta iyi, güzel, güneşli günler bekliyor yeter ki bu takıma olan desteğe devam edelim, bu işi ; Süper Lig’i, mutlaka” bu sene, o sene” diyerek çözüme kavuşturalım. Süper ig’e çok yakışır Yılport Samsunspor! Bu vefalı taraftarlara da zaten başka sonuç yakışmaz. Hep birlikte el- ele, gönül gönüle, omuz omuza hedefe!

Yaşasın Yılport Samsunspr’un onurlu mücadelesi, saygılarımla.