Süper Lig'in 11. haftası; nefes kesen maçlara sahne oldu. En çok da bizi, bizim maçmız olan ve  hayatî önem taşıyan Hatayspor maçı ve skoru ilgilendiriyordu tabi ki!

Zirâ; onca haftanın ardındam, Samsunspor'un yeni Alman hocası Markus Gisdol'un bu önemli karşılaşmada sergileyeceği oyun sistemi ve kadro dizilişi merak uyandırıyordu.

Maça  hiç de fena  başlamadık ve ilk yarıyı 36. dakikada Lamkel'in kaydettiği gollr 0-1 yenik kapattık fakat gol yememize rağmen; etkili ve hücum futbolumuzun, güzel bir skorla noktalanabileceği düşüncesi, bizlerde hâkim görüş olmuştu.

Dakikalar ilerledikçe; bu görüşümüzün ne kadar isabetli ve doğru olduğunu gördük. Dakikalar 76'yı gösterirken; Laura'nın gördüğü faulüde, hakem penaltıya hükmetti.

Sahneye çıkan Ercan Kara; pernaltıyı gole çevirip, beraberliği sağlayınca, Samsunspr hem skor olarak; hem de oyun anlayışı olarak, daha istekli, azimli bir görüntü oluşturdu.

Maçın uzatma kısmında; bu defa sahneye; çıkan Kingsley'in penaltı golü  ile maç 2-1 Samsunspor lehine sona erdi. Bu golle birlikte; Kingsley adeta Samsunspor'a hayat öpücüğü vermiş oldu.

0-1 geriden gelip; maçı 2-1 kazanıp puanını da 5'e yükselten Yılport Samsunspor; 8 Kasım Çarşamba (bugün ), evinde, saat 20.00'da oynayacağı İstanbulspor erteleme maçını da kazanırsa;5 olan puanını 8 yaparak; deplasmandaki Pendikspor maçından da  puan veya puanlar almaya çalışacak

Bu arada; almış olduğu seri mağlubiyetler ve beraberlikle yitirdiği puanlar nedeniyle, maçları izleyen taraftar sayısında önemli mikarda düşüş olması nedeniyle; Hatayspor maçındaki güzel ve etkili oyun sonrasında, tribünlerdeki izleyici ve taraftar sayısında, eskisi gibi stadın  trkrar dolması bekleniyor.

Samsunspor'a başarılar dileriz.

Saygılarımla.

Oktay ZERRİN