Doğrusunu söylemek gerekirse; her ne kadar Trendyol Süper Lig'de zor günler  geçirsek da, takımda  gözle görülür bir ilerleme, bir  kıpırdayış var.

Özellikle de Alman hoca ( Teknik Direktör ) Markus Gisdol'un takımın başına getirilmesiyle, Samsun Spor'daki başarı kendini hissettirmeye başladı.

Öyle ki; takım haftalar  öncesi kaybettiği puanları, tek tek toplamaya başladı. Konyaspor maçını 21 Aralık Perşembe günü kendi evinde  oynayan Yılport Samsunspor; kendisi gibi 14 puana sahip Tümosan Konyaspor ile amansız, dişe diş, kora kor bir puan savaşına  girişti ve yediğimiz golle ilk yarıyı 0- 1 tamamladık.

Maçın 2. yarısında  ise; ilk yarıya göre daha atak, hırslı bir oyun sergilryrn Samsun Spor, birçok pozisyonu gple çeviremedii Yeni oyuna giren futbolcular da ellerinden gelen çabayı gösterdi ve biz de  kazandığımız bir penaltıy golr  çevirip, maç sonu 1 puan aldık.

Maç sonunda; her 2 takım da 14 olan puanını, 15 yaptı ve ilereyen haftalara odaklandı.

Hakemin bazı pozisyonları Konya lehine es  geçmesi; son günlerde yaşanan tatsız olaylara sebebiyet verebilirdi ancak sağduyulu ve  anlayışlı, sabırlı futbolcularımız sayesinde, korkulan olaylar olmasa da; hakemin bazı kararları, akıllarda soru işareti bıraktı.

Sahi; ne oluyor bu yıl bu Süper ve Trendyol 1. Ligde ? Biri çıkıp hakemin gözünü patlatıyor! Ring mi burası yoksa futbol sahası mı? Özrür dilemiş olsa da bu olay, Türk Fubolu'nun unutumayacak olayları arasındaki yerini almıştır!

Yine bir kulüp başkanı ortaya çıkıp; takımını sahadan çekiyor. Aslında  başkan; hakemin verdiği ve vemedği pozsyonlarda haklı. Zirâ; İstanbul Sporlu oyuncuya hem ayakla çelme var hem de futbolcunun suratında kastlı bir tokat görünüyor ama hakemler de, VAR da bu pozisyonda adeta YOKları oynuyor!

Sahi bu VAR niçin genelde YOK ? Samsun Spor Konya Spor maçında hakem önce Var'a gitmek istemedi fakat Var, hakeme pozisyonu incelemesini tavsiye edince, bâriz penaltıya hükmetti ve bu golle takımımız hayati bir golle beraberliği ve maç sonu da 1 puanı hanesine yazdırmış oldu.

Demek istediğimiz; eğer şaibesiz, güzel, göze ve kulağa hoş gelen bir futbol ve bunu hakeden futbolcular, kulüp başkan ve yöneticileri, bilinçli taraftarlar ve adil hakemler yetiştirebilirsek, o zaman ligler lige, oyunlar da oyuna benzer!

Aksi takdirde; bu yıl da futbol adına; arzu edilmeyen kaoslar yaşamaya devam ederiz. Herkesi; futbolumuzun daha da ileriye gitmesi için birlik çersinde olmaya davet ederken; Avrupa'da mücadele eden takımlarımızın elde edeceği galibiyetlerle; ülke puanımızı daha da yükselltmelerini arzuluyoruz.

Samsun Spor'umuza da ligi en güzel bir yerde bitirmes için, başarılar diliyoruz.

Saygılarımla.

Oktay ZERRİN