Artık Samsunspor’un hergün başka bir antrenörle görüştüğünü, anlaştığını okumaktan bizlere gına  geldi !

Sanki 7 haftadır, sadece 1  puan toplayabildiğimiz Süper Lig’de; ele- güne karşı mahçup olduğumuz, üzüldüğümüz ve kızdığımız yetmez gibi; bir de üstüne  üstlük, bu asparagas antrenör haberleri bıktırıcı ve  komik bir hâle  geldi.

Maşallah Ulusal ve Yerel basın da ha bire; hergün yok şu hoca  geldi, yok bu antrenörle görüşüldü, yok falan teknik direktör ile temas halindeyiz gibi aslı astarı olmayan şişirme haberlerle iyice can sıkmaya başladı!

7 haftada zor zahmet alınan 1 puan; eksi 20 puan demektir, Süper Lig’e yükselmenin koskoca  bir  hayalperestliği demektir. Kaybolan umutların, bonkörce yok olması demektir.

Daha da  acısı; kaybedilen onca emek demektir ki; bu gidişat bu şekilde  devam ettikçe, taraftarlar, yönetim, başkan üçlüsünün her başarısız maçtan sonra; yıkılması, üzülmesi demektir.

Artık hangi hoca gelecekse  bir an önce  gelmeli ve açılan yara, kanayan yara kangren olmadan, sağlam ve  köklü sonuçlarla harekete  geçilmelidir.

Yılport Samsunspor’da  yönetimde istifalar başladı. Faydalı olacaklarsa  hepsi kalsın, olmayacaklarsa  hepsi de gitsin ve takımı bu kaostan, bu çıkmazdan bir an önce  kurtarsınlar.

1.Lig’i Şampiyon bitirip, Süper Lig’e yükselince; aynı başarıyı bu  Ligde de  sürdüreceğiz sandık, birkaç golcü oyuncu transfer edince; biz bu ligde ilk 10 sırada yer alırız diye ümitlendik, inandık fakat durum hiç de  umduğumuz ve düşündüğümüz gibi olmadı.

Ligin çok çetin geçeceğini haftalar ilerledikçe net  bir  şekilde  görmeye başladık. Bizim bırakın ilk 10 dereceyi; bu  mevcut oyunla; ligden düşecek adaylardan biri olmamız, bu şartlarda  kaçınılmaz gibi gözüküyor fakat çabuk toparlanırsak, kaliteli birkaç oyuncu alabilirsek, transfer  yasağı da  gelmezse; bir  şeyler yapmalıyız.

Artık bu  yolun çok sarp ve tehlikeli bir yol olduğunu hepimiz de  ilk 7 haftada gördük. Eğer Samsunspor’a taraftar, başkan, yönetim ve  şehir sahip çıkmazsa; herkes elini taşın altına  koymazsa, taşıdığımız onurlu armanın ciddiyetine vâkıf olmazsa, bizi daha da  zor günlerin beklediğini unutmayalım.

Şimdi birlik ve  beraberlik vaktidir. Maalesef üzülerek görüyoruz ki; Samsunspor’un başarısına  sevinenler kadar; takımı çekemeyen, her  kötü sonuçtan sonra; sanki zafer kazanmış komutanlar gibi sevinçten havaya uçanların da  olduğunu görmek de ayrı bir acı tablo!

Herkes; yerel basın da dahil, artık kenetlenmenin, birlikte hareket  etmenin, bu takımı düştüğü yerden ve  tez elden kaldırmanın çaresine bakmalı yoksa; işimiz çok zor olur.

Bugünden itibaren hangi hoca, hangi futbolcu gelecekse, gelmişse herkes üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmelidir.

Yılport Samsunspor; bir an önce toparlan ve ayağa kalk ! Bunu gerçekleştirecek güç ve inanç sende  fazlasıyla var.

Yeter ki artık bir olun, birlik olun, gerisi kendiliğinden gelecektir zaten, saygılarımla.

Not: Bu yazı Samsunsporun yeni teknik direktörü belli olmadan önce kaleme  aınmıştır.

Oktay ZERRİN