Bir hapçı yâni madde  bağımlısı vardı; şimdi de cepçiler çıktı er meydanına ! Okulda, okul bahçesi ve benzeri yerlerde cep kullanımına dikkat edelim.

Ya arkadaş; can bu kadar  mı ucuz, bu kadar mı duyarsız bir toplum olduk ?

Geçenlerde bir anne; henüz bir yaşına bile girmemiş, ağzında  memesi, elinde  cep telefonuyla tamvay beklerken gördüm ve adeta  şok oldum!

Demek cep kullanma yaşı nerdeyse 1 yaşına kadar inmiş de haberimiz yok! Şaştım kaldım da Allah'tan tramvaya  binince anne bebeğinin elinden cebi aldı.

Tramvayda hadi otururken bir sözüm yok da  ayakta düşmeyeyim diye bir eliyle askılığa tutunurken; diğer tek eliyle cep telefonu kullanmanın mantığı nedir anlamadım gitti!

Hele bir defasında; yolda şehir içersinde, yoğun trafiğin bulunduğu bir ortamda, tek eliyle bisikletin direksiyonunu kulanan şahıslar; bir yandan da gözlerini cepten ayıramıyor ki bu çok tehlikeler arz ediyor.

Ancak; tüm bu görüntülere bir dur diyecek yok! Bir cep salgını almış başını gidiyor da  hiç kimsenin umurunda bile değil!

Peki; sahi ne olacak bu işin sonu böyle? Oturup, bir güzel düşünelim az şöyle;

Bu kadar  cepleşmenin topluma veya konuşulan kişilere  ne kadar  faydası var ki ? Tamam cep iletişim sağlamakta  çok büyük bir etken ve âcil durumlarda, aranmalarda bire bir icât. Buna  sözüm ve  itirâzım hiç yok ama sırf hava atmak için bu cep kulanımı bana abes-i iştigâl gibi geliyor!

Otobüslerde, otomobillerde, yaya olarak cadde ve sokaklarda, sakıncalı alanlarda bu kadar cepleşmenin, ülkemize ve topluma  pek çok fayda  getireceğine ihtimâl veemiyorum.

Sadece cep telefonunu; ihtiyaç ve zorunlu hallerde, evde, bahçede, sâkin yollarda, partkta veya benzeri alanlarda kullanımasından yanayım.

Özellikle gençlerimiz; yarınlarımızın teminâtı çocuklarımız için çok dikkati olunması düşüncesindeyim.

Hayatımıza, evimize ve her bir yere kadar giren cep telefonlarını üretimesine karşı dğilim fakat  sadece  her aklımıza  esen yerde  cep kulanmayalım lütfen.

Saygılarımla.

Oktay ZERRİN