Evet; köşe yazımın başlığında da olduğu gibi; zor iştir köşe yazarı olmak, hem de  çok zor ! Niçin derseniz; bana göre zor olan yanları şöyle:

Bir defa; her doğruyu yazsanız bile; bazı engellemeler kapınızı çalar! Ya  editör" hemen bu yazıyı daha yumuşak yaz, tepki görmeyelim, ceza almayalım " gibi yuvarlak laflar eder ya da yazıdan hoşlanmayan şahıs ve kurumlar; sizi yazdığınız yazılardan dolayı uyarmaya kalkışır !

Yâni; ne var ki köşe yazmaktan, ben de  kralını yazarım diyebilirsiniz fakat bir süre sonra o kalemşörlüğünüz ve yazma  zevkiniz, birden bire ters döner, şaşrırsınız!

Köşe yazarlığı; her  önüne gelenin yapacağı cinsten bir şey değildir, " ya arkadaş; boş oturacağıma, köşe yazarı olayım, az moralim düzelsin " dersiniz ama maalesef ne moraliniz kalır, ne de  derdinizi arz edeceğiniz bir ilgili sizi dikkate aır!

Yâni; tamamen kendinizle, vicdanınızla, ülkeye olan sorumlulukla baş başa kalırsınız! En çok da yazınız eer siyasilerin hoşuna  gitmezse veya gazete yönetiminin engellemesiyle karşılaşabiir, hatta zıtlaşmaya devam ederseniz; kendinizi bir anda  dış kapıda da  bulabilirsiniz.

Ben; bu durumlara düşmemek için ve bir emekl öğretmen olduğumdan, yazılarımı ve haberlerimi spor, sanat, kültür, eğitim ve edebiyat konularında yazmaya çalışırım.

Bununla birlikte; kalemi ve tarihî, kültürü ve eğitimi zirve yapmış köşe yazarlarımızı da  okumaya çalışırım. En çok da yerel köşe yazarlarının il veya ilçelerdeki yaşadıkları sorunları dile getirenleri takip ederim.

Kısacası; bir köşe yazarı; her konuda  yazabilir fakat mutlaka tercih ettikleri genel konularla ilgili de yazabilirler.

Köşe yazarı olmak için; benden ilgi ve bilgi isteyenlaer oluyor fakat benim bu konuda onlara göstereceğim bir görevim yok! Eğer iyi bir köşe yazarı iseler; zaten gazetelere gönderip, ilgililerden destek ve cevap bekleyebilirler.

Özellikle internet gazetelerinde; çok sayıda  köşe yazarı vardır fakat her birinin üslûbu değişiktir. Kimi yazarlar; hemen konuya giriş yaprken; kimi yazarlar da bir olayı veya bir konuyu, yazının ilerleyen kısımlarına  taşırlar.

Yâni; her  yiğidin bir yoğurt  yiyişi farklıdır ki zaten bu farklılk da olmazsa; o yazar ve yazının çok okunması bence  bir hayli zor olur diye düşünüyorum.

Kısacası; zor iştir köşe yazarı olmak ve  köşe yazmak.

Tüm kçşe yazarı, kalemdaşlarıma  kolay gelsin der; daima güçlü değil, haklının yanında  yer  alması dileğiyle, selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Oktay ZERRİN