Ne  kadar sevinmiştik; Samsunspor 1. Lig'de Şampiyon olunca. Sevinçten geceleri uyuyamaz olmuştuk. Ayaklarımız yerden kesilmişti. Şenlik ve coşku vardı Samsun şehrinde ve Samsunspor taraftarlarında!

Bu sevinç yumağı ve bu derin ilgiyle yükselmiştik Süper Lig'e fakat Süper'de maçların başlamasıyla birlikte; adeta 9 haftada dokuz doğurmaya başladık!

Kazın ayağı hiç de öyle göründüğü gibi değildi. Süper Lig; bir yerde, devlerin var olduğu; renkli, hareketli ve bir o kadar da zorlu bir ligdi. Bunu ligler  başlayınca, çok daha iyi ve yakından gördük.

Yüksel bey  başkanımız; lig  başlamadan önce, Samsunspor'un hedefinin ilk 10 olduğunu söylemişti ancak; gel görelim ki; bırakın ilk 10'u, 9 haftada 2 puanı zor toplayabildik.

Böylece; takımın takım olmada güçlük çektiği, ayan beyan belli oldu.

Şimdi; ligde dibe öyle bir vurduk ki; dev baıklara yem olmamak için çırpınan, bocalayan bir Yılpot Samsunspor gerçeği var! Sahi, biz bu zor durumdan nasıl kurtulacağz, nasıl rahat nefes alacağız ki, küme  düşmeyelim.

Herşey henüz bitmedi ancak; bundan sonraki maçlarda puan ve puanlar alamazsak; işin önem ve ciddiyetini idrak edemezsek, geldiğimiz yere, 1. Lig'e düşeriz ki Allah korusun!

Takımın usta ayaklara, mevcutlarının ise daha çok, verimli ve  gsyretli çalışmalarına ihtiyaç var. Bir de transfer yasağı alırsak, sen seyret o zaman içimizdeki yangınları!

Demek istediğim; artık bu işin şakası  kalmadı. Futbolcular; işin ciddiyetini kavramalı, ona göre  hareke etmelidir. Bir Fenerbahçe, bir Galatasaray, bir Beşiktaş, bir Trabzonspor , bir Adanademirspor nasıl bir mücadele veriyorlar görüyoruz.

Biz ise; tâbir yerindeyse adeta  yerimizde sayıyoruz! Bu gidiş böyle devam ederse; hüzünlü günlere merhaba deriz. Ancak elbirliği ile; taraftar, yönetim, basın ve futbolcuar ile, inançla, sabırla, azimle, hırsla mücadele edersek; formamızdaki arma için, alnımızın son terini, damlasını akıtana kadar, derin, gayretli, onurlu ve bilinçli bir oyun sergilersek, biz bu zor günleri atlatıp, lige tutunabiliriz.

Yeni Alman hocamız; futbolcularla mutlaka gerekli tedbirleri alacaktır, almalıdır; yoksa  kaf dağında daha çok hayaller görmeye devam eder; umutlarımızı gölgelemeye mahkûm oluruz.

O halde; bugünden tezi yok; herkes bu takıma, Samsun şehrine, takımın formasındaki armasına sahip çıkmalıdır.

Takımı her  mağlubiyet sonra; yerden yere vurmanın, sırtını dönüp küsmenin, takımı ve  taraftarları devamlı üzmenin kime  bir  faydası olur ki ? Olsa  olsa Samsunspor düşmanlarına faydası olur!

Bu gibi; olumsuz düşünceler ne bu takıma bir fayda ve ivme  kazandırır ne de gerçek Samsunsporluları bu yoldan döndürebilir.

Dilerim ki; sahamızda Cumartesi günü, saat 16. 00'daki Hatayspor engelini ilk galibiyetle alıp, umut  ufuklarımızdan bir  günrş gibi doğarız!

Ancak unutulmasın ki Hatayspor hiç de öyle yabana atılacak, bsit birtakım değil; o yüzden çok dikkatli olmalıyız.

Saygılarımla.

Oktay ZERRİN