"Her horoz kendi çöplüğünde öter " diye bilinen bir söz vardır ancak bugün için bu söz de ; o eski gücünde değil !

Zira; her bir şey gibi, bu söz de artık otortesini ve işlevini yitirmişe benziyor ! Bir kere o eski horozlar da kalmamış günümüzde! O bas bas  bağıran eski horozların da sayısı azalmış gibi.

Ayrıca yine; çöplükler de eski çöplük olmaktan çıkmış, hatta nerdeyse her yer bir çöplük yığınına dönmüş ! Mesela; apartman önleri, mahalle araları, sokaklar ve hatta caddelere rastgele atılmış çöpler de işin cabası !

Bunlara üstlük; bir de şehirlerin mahalleleri için konulmuş; demirden veya çiçek resimve dekorlarıyla süslenmiş  o yakışıklı çöp tenekelerine dadanan, çöpten bir şeyler aramaya çalışan çöpkolikler yüzünden sağa-sola dağıtılmış çöpler de görüntü kirliliği veriyor !

Peki ya parklar, bahçeler ne âlemde dersiniz ? Ben sadece ilçemiz için demiyorum; tüm il ve ilçelerde bu durumlar yaşanabiliyor. Elbette ki belediye görevlisi, çöp ekipleri gece gündüz demeden,bu çöpleri yoketmenin derdinde koşturup duruyorlar.

Ancak; gel- gelelim ki; bizim bazı vatandaşlarıımız da yollara kağıt, sigara izmaritleri, boş kutular, şişeler gibi çöpleri, yürüdüğü yollara, mahalle ve sokaklara atıyorlar. Oysa başlarını şöyle bir kaldırıp etfafına  baksalar; kendilerini bekleyen çöp konternırlarını görecek ve çöpleri oraya atacaklardır ama dediğimgibi bu biraz çevre duyarlılığı ve biraz da çevre bilinci ve sorumluluğuna dayalı bir durumdur.

Eğer bizler; bulunduğumuz yerden memnunsak; bu memnuniyetimizi daha da maksimum yani daha da üst düzeye çıkartabilmeliyiz. Yoksa; bulunduğumuz çevre; çevre olmaktan çıkar

Avrupa' da temizliğe verilen önem bellidir.Biz de ülke ve çevre , toplum olarak; bu konuda bizlere düşen görev ve sorumluluğu ,en iyi ve güzelbir şekilde yapmalıyız ki eğerbunu yapmaz veya yapamazsak,yarın temiz bir çevre beklentisinden söz etmeye hakkımız olmayabilir !

Haydi canlar, dostlar, arkadaşar; hep birlikte daha temiz, daha sağlıklı ve dahaçok insanca  yaşanıabilr bir çevre özlemiyle hoşcakalın derken, yazımızın başlığıyla bitirelim yazımızı:

HER HOROZ KENDİ ÇÖPLÜĞÜNDE ÖTMEZ !