Yılport Samsunspor; ayağına kadar gelen tarihî fIrsataarı adeta geri teperek, bir sezonu daha hayal kırıklığı, acı, hüzün ve gözyaşları ile kapattı desek, mübalağa etmiş olmayız herhalde !

Samsunspr'u bu hâle getirenler,  bu mutsuz sonun muhasebesini iyi yapmalıdır. Kayboan umutlar, yıkılan hayaller, bunca yaşanan ve  yaşatılan hayal kırıklıkları hiç bu takıma ve hiç bu şehre, bu ahde vefal taraftarlara yakışmadı !

Her maçtan sonra elde edilen başarısız sonuçları biz köşe yazarları hep dile getirmeye, kanayan yaraya melhem olmaya, eleştirilmesi gereen konuarı eleştirmeye devam ettik ama maalesef futbolcularımz da bizleri hep üzmeye devam ettiler!

Süper Lig hayallerimiz tek tek hebâ olup gitti. Sadece Süper Lig hayali mi ? Tabi ki buna bir de Playoff hayali de eklendi fakat ilk 2 başarısızlığımıza bir de Play-off masalını ekledik. Şimdi her şey milyon mucizelere kalmış ama tüm köşe yazarları ve spor basını, play- off özlemine de havlu attığımız gerçeğinde birleşti !

Biz tutmuş yok Tuzlaspor hoca değiştirmiş, yok falanca filanca  şöyle yapmışla uğraşıp durduk da niçin iyi ve kaliteli bir takım olamadık, niçin bize yakışan hedeflere ulaşamadık, işte bunların hesabını ve bu soruların cevabını versinler.

Yücel Uyar hocamız ne yapsın, yoksa çıkıp o mu oynasaydı sahada ? Biz her ne ettiysek, kendi kendiize ettik ! Şimdi oturup da ağlamanın, birilerini haksız eleştirmenin gereği yok. Başarısızlığı ve sebeplerini, bugünden itibaren masaya  yatırmak vaktidir.

Yoksa; Süper Lig'den düşen ve gelecek sezon 1. Lig'de mücadele edecek dört takım da eklenince işimiz bir hayli zor olacak. O nedenle; şimdiden ses getirecek güçlü transferlere, iyi, kumaşı sağlam bir antrenöre, futbou iyi bilen bir teknik ekibe ihtiyacımız var.

Halbuki; gözümüze kestirdiğimiz bir Eyüpspor vardı ki, İsanbulspor ve Tuzlaspor' a yenilip 51 puanda kaldıkları halde oynadığı maçlarda bir türlü galip gelemeyip 47 puanda  kalması, umutların yok olup tükendiği gerçeği idi!

Eleştirilen Tuzlaspor, rakibimiz Eyüpspor'u 3- 2 mağlup edip önümüzü açtı ama biz kapattık, yazık oldu doğrusu çok yazık ! Artık yapılacak tek şey, çok iyi, güçlü bir teknik direktör ve kaliteli, kendini ispatlamış yeni oyuncular olup, tüm hazırlıklarımızı bu doğrultuda yapmaktır.

Çok üzgünüz, bu iş böyle olmamalıydı ama oldu bir kez daha  maalesef ! Hani ne demişler : " Olmuşla ölmüşe çare yok " Evet, durum bundan ibaret, inşallah yeni sezonda  bu takımı ilk 2 den direkt Süper Lig'e çıkarken görebilmektir.

Saygılarımla.

Oktay ZERRİN