Spor köşe yazılarımı genellikle maçın 2. gününe denk getiriyorum. Sebebi ise acaba bugün yerel gazeteler neler yazmış diye yapılan yorumları, köşeleri okuyorum.

Doğrusunu söylemek gerekirse ve her ne hikmetse hâla Yılport Samsunspor' un haklı başarısını hazmedemeyener var ! Peki niçin böyle düşünüyor bu kişiler acaba? Hani sanki dersiniz ki Samsunspor evinde mağlup olmuş, Altay 3 puan kapı p da bayram etmiş gibi yorumları okudukça üzülmemek elde değil!

Oysa gerek maçı anlatan TRT Spr spikerleri olsun; gerekse de yu tu be sitesinde, Samsun Atay maçının analizini yapan futbol yorumcuları olsun hepsi de Samsunspor ve oyunu hakkında olumlu referanslarda bulunup olumlu yorumlar yapıyor.

Ya biz ne yapıyruz ?Ha bire kötü de oynasa iyi de oynasa devamlı aleyhtte yorumlar, devamlı Yüksel Yıldırım beyi eleştrmeler, devamlı kaos oluşturabilecek yazılar ve yorumlar ! Peki bu yorum ve yazılardan bu takımın nasıl olumsuz etkilenebileceğini, moral ve motivasyonunun azalacağını hiç mi düşünmüyorsunuz ?

O eski yıllardaki başarısız, ekonomisi sıfırı tüketmiş, çaresiz, esnafların kapıdan olumsuz geri yolladığı, şehrin birkaçı haricindeki dinamiklerin maddî destek vermediği o günlere mi özlem duyuyoruz ?

Altay takımının ekonomik sorunlar yaşadığı söyleniyor ki aynı sıkıntıları Samsunspor da yıllarca önce çok yaşadı, yalan mı ? Allah' tan Yüksel bey başkan takımı sahiplendi, kol- kanat gerdi ve şirketi kurarak Samsunspor' a ekonomik rahatlama getirdi.

Yeni transferler yapıldı. Kulübün onca borcu temizlendi. Yüksel başkan, Koronaya yakalanırken bile Samsunspor' u sorup merak etti. Adam daha ne yapacaktı ki ? Peki biz ne yaptık ve hâlen de  ne yapıyoruz ?

Gelene v ur, gidene vur, dur arkadaş az dur ! Kaldır kafanı da az geçmişe az da bugüne bir bak gerçeklerin aynasından. Bu takıma  bizler sahip çıkmazsak; ha bire iyiyken bile yerden yere vurursak çok mu iyi etmiş oluruz !

Artık, bu takımın hedefi bellidir, yolumuz Liderlik, ilk sıra ve de sezon sonu şampiyonluktur inşallah. Ne  var ki şehir ve yerel basın el birliği ile bu takıma sahip çıkmalıdır.Çıkılmazsa daha sonra ağlayıp sızlamaya, serzenişte bulunmaya da zerre hak ve hukukumuz da  olmaz !

Maçız or da olsa kazanıp 3  puanla ve 36 puanla 3. sıradayız.İkili averajda Altay' a karşı da  öndeyiz de niçin bunlar yazılmıyor da hep olumsuz bakıyoruz konuya ? Sonra çok üzülürüz ama iş işten geçmiş olur.

Yen transferler zamanla daha da  uyumlu ve başarılı olacaktır.Tüm futbolcuları, Ertuğrul hocamızı, sayın başkan Yıldırım' ı, yönetim kurulunu ve takımın gerçek sözcüleri, sahipleri o ahde vefalı taraftarlarımızı yürektenkutlarım.

Saygılarımla.