Üç, beş kuruşluk dünya menfaati için; kişiliğini, şahsiyetini ve dürüstlüğünü satma !  Her daim dik dur ki; " helal olsun adama; adam, adam gibi adam, adamın dibi " desinler !

Gelip geçici dünya mefaati, şan, şöhret ve para kazanma hırsı; bil ki sana çok şeyler kazandımaz ama geçici olarak paranın gücüyle, bazı şeyleri satın alabilirsin ama sağlam bir kişiliği, insanı ve  insanlığı asla parayla satın alamazsın !

Farzedelim ki parayla emrinde birçok hizmetkârların, adamların ve çevren var ! Eee; peki bunlar da o servetin de bir gün elden gidince neyi satın alacaksın ? Bir de sakın unutma ki sağlık çok önemli bir konu olup buna da ayrıca dikkat et !

O nedenle diyorum ki; arkadaş, sen her zaman menfaatçıların zoruyla değil;  yüreğinin sesiyle, vicdanının sesiyle, gönül gözün ile dünyayı ve hayatı temiz görmeye devam et !

Belki bu uğurda, bu yolda çok yorulacak, mücadele edecek ve ter dökeceksin, çileler de çekeceksin ama sonuçta emeline, isteklerine kavuşacaksın ! Yeter ki o güç, o istek ve  o  irade seninle olsun !

İşte, dünyaya geldik gidiyoruz. Kefenin ceb yok ki paralarımızı da götürelim ! Orada sadece hâlis emeller, emekler ve mahşer denilen o büyük günün hesabı olacak !

Yoksa senin altın, gümüş yemek takımların, romantik sofraların, ipekten giysilerin, han- amam,  arabaalrın, evini yatın- katın olmuş neye yarar ki !

Adam gibi adam olamazsan, bu toplumda yerin olmaz. Bir de bu toplum maalesef paraya tama etmiş ki; Allah sonumuzu hayreylesin inşallah !

Sevgi, saygı, hatır- gönül bilenlere, kul hakkından sakınanlara ve yorgun- argın akşam çocuklarına, evine  helal ekmek, nimet götüren o adam gibi adamlara selamve helal olsun !

Saygılarımla.