Maalesef; gerek ülkemizde ve gerekse de tüm dünya genelinde, binlerce korona virüs, kovid-19 ölümleri, hâlen can almaya devam ediyor.

Tüm ülkeler; bu salgına karşı, çeşitli tedbirler alsa da bir türlü ölümlerin önüne geçilemiyor.

Hal böyle iken; Samsun ilimiz de vaka ve ölümlü olaylardan dolayı, kısıtlı ve yasaklı iller arasında  yerini aldı. Denildi ki; " tüm yurtta vatandaşlar hijyene, mesafeye dikkat edecek ve özellile de maske takılacak."

Geçenlerde; Atakum' dan Bafra' ya geldim. Bafra' mızdaki ilk intibam hem olumlu hem de olumsuz oldu. Şöyle ki; Bafralı hemşehrilerimizden maske takanlar da var çok sayıda takmayanlar da !

Peki niçin maske takılmıyor acaba ? Ben bunu merak ettim doğrusu Türkiye ve dünya genelinde binlerce, ABD' de 1 buçuk milyon insan hayatını kaybetmiş ve hâlen de can kayıpları ciddî oranda devam ediyor.

Anlyorum, evde kalmak, güzel bir olay değil ama sağlığımız açısından çok gerekli bir düşünce ve uygulamaydı. Tabi ki evde kaldığımız sürede, bundan olumsuz olarak, en çok etkilenen kesim, esnaflar, evlerinin geçimini sağlayan iş çevreleri oldu.

Neyse, Türkiye' mizdeki en son ölümlü olay sayısı 18' e kadar indi fakat bunda ilgili sağlık kurum ve kuruluşlarının büyük payı var. Bunu görmezden gelemeyiz asla. Ayrıca, en fazla olumsuz etkilenen kesim ise 65 yaş  ve üstündeki vatandaşlarımız oldu.

Bafra ilçemizde gördüğüm şudur ki, maalesef özellikle gençlerimiz bu maske olayına pek sıcak bakmıyor. Bakılması gerekli ve de şiddetle de şart ! Yoksa, Allah göstermesin, her an, ikinci bir salgın vâkası olabilir ve bunu ben değil, bilim adamları, Sağlık Bakanlığı ve ilgili sağlık kurumlarının önde  gelen isimlri açıkladı.

O zaman; asla duygusal değil, mantığımızla hareket etmeliyiz aksi takdirde hiç beklemediğimiz veya ummadığımız bazı üzücü olaylar tekerrür edebiir. Allah ( C.C. ) cümlemizi, her türlü tehlikelerden korusun inşallah.

Bu vesileyle; sizlere sağlıklı, huzurlu, bol kazançlı ve bereketli nice günler, yılar dilerim.

Saygılarımla.