Hani çoğumuzun da bildiği veya dinlediği bir şarkı vardır: " Aldırma gönül, aldırma" diye. Son günlerde bu şarkı " Bandırma gönül, Bandrma " şeklinde  söylenmeye başlandı ! Bandırmaspor; Samsunspor Play- off'a mı çkacakmış ilk 6 mücadelesi mi verecekmiş, hiç bu konuyla muhatap olmadan çıktı sahaya ve inandığı gibi, her zamanki futblunu oynayıp, maç sonunda 3  puanı cebine koyup , evine mutlu döndü.

Bizimkilere ise; yâni Yılport Samsunspor ise; sahada sağa, sola dönÜş turları, cılız ataklar, topu bir Nurulah'a bir ileri, bir geri yaparak oyundan çok düştü. Top kaptırmalar, topu son noktaya kadar takip etmeyiş, defansta  verilen açıklar, ikl mücadeledeki yavanlık, topu kale önünden dışarıya atış ve daha  neler neler vardı bu maçta.

Önceki köşe yazılarımdan birinde; " Bu kısır futbolla mı Play- off oynayacağız ? " demiştim ki dediklerim aynen çıktı. Keşke dediklerimin tersi çıksaydı, mahçup olup özür dileseydim ama olmuyor işte.

Zaten ilk 2 umutlarımız çoktan bir dağ gibi çökmüştü de acaba ilk 6 gerçekleşir mi düşüncesine yelKen açmştık faat üzülerek görüyoruz i; sandalımz sert rüzgârlara pek dayanıklı değil ve fırtınalı sularda kürek çekmeye devam ediyoruz!

8 maç daha var da  bu şekilde oynamaya devam edersek; değil 8, 18 maç da kalsa işimiz gerçekten zor ! Futblcuların derdi her ne ise; oyuna adapte olamıyorlar, ikili mücadele ve kale önünde yeterince etkili olamıyoırlar ve adeta yokları oynuyorlar!

Artık; tek bir maçı bile kaybetme lüksümüz kalmadı. Gün mücadele ve inanç günüdür ki; tüm futbolcular, teknik heyet, antrenör ve başta futbolcular bu inanca, yüreğiyle, kalbiyle ve yeteneğiyle güzel oynamak durumundadır yoksa bir kez daha bu şehrin, bu şerefli armanın ve formanın hakkını veremeyiz!

Şimdi sadece bizim kalan maçlardaki galibiyetlerimiz yetmez; rakiplerimizden 49 puanlı Eyüpspor, 48 puanlı İstanbulspor ve 47 puanlı BB Erzurumspor'un da  puan kayıpları yaşaması gerekiyor yoksa Play- offda bizim için bir hayal olur!

O halde; bugünden tezi yok, herkes görevini en iyi şeilde yapmalıdr. Bu amaçla; 31. haftada oynanacak olan Manisa FK ile deplasmanda çok önemli ve hayati bir maça çkacağız ki bu maçta alacağımız br mağlubiyet hatta bir beraberlik bile, bizim için ilerde kocaman bir sorun ve mutsuz bir son olabilir.

Manisa FK'NIN 29 maçta 40 puanı olup Samsunspor'u mağlup etmeleri halide, 43 puanla bizim üzerimizde yer alacakları için bizi çok zorlu bir maç daha  bekliyor ama eğer Manisa'da kazanan biz olusak, bu defa biz 45 puan, Manisa FK İSE 40 puanda kalıp, puan farkını 5'e çıkaracağız inşallah.

Yılport Samsunspor'a başarılar diliyoruz. Yenip gelin Manisa'yı ve Play- off yolunda  derin bir nefes alalım.

Saygılarımla.

Oktay ZERRİN