Bilirsiniz; bir tiyatro oyununda olsun, bir filmde olsun çok figüran vardır ama asıl yük hep başrol oyuncularndadır ! Zirâ; eseri ve eserdekİ başarıyı, her ne kadar başroldekiler üstlense de figranların da desteği şarttır bu başarıda.

Şimdi bu benzetmeden sonra; bir maçı analiz edersek, başrolde futbolcular, teknik kadro ve oyuncular, fgüranlıkta da başarı veya başarısızlık gibi temel faktörler vardır. Hakremleri de maçı iyİ okuyan ya da okuyamayan başrol yardımcılarına  benzetebiliriz.

Her neye benzetirsek benzetelim; liderlik aşkına, zirve aşkına İzmir Altınordu maçına giden Yılport Samsunspor' da,2 mâlum futbolcu takımı maalesef zora ve tehlikeli bir mecrâya sürükleyerek; adeta bir takımın kaderiyle oynamıştır ki, bunun kem küm edilecek haklı bir yanı da  yoktur.

Oysa  ne umutlarla gidilmişti İzmir' e; Gzt Giresunspr da ağır bir darbe almışken, bu avantajımızı maalesef  Gökhan Alsan ve Nadir Çiftçi gibi; deneyim ve kariyerleri yüksek, yarının ümit veren futbolcuarı ne yazık ki takımı bir anlık öfke ve hırs yüzünden sabote etmişlerdir !

Kulübün, takımın Yüksel Yıldırım gibi değerl bir başkanı sayesinde borcu harcı yokken, millet deplasmana gitmek için otobüs ve otobüs parası bulamazken; Başkan Yıldırım, futbolcuları deplasmana uçakla taşımasına rağmen, sahada alınan skor ve bir puanın hiçbir mâzereti olamaz, olmamalı da !

Bu İki futbolcunun haricinde; tüm futbolcuar bİraz hakemle, bİraz zeminle, biraz şiddetli yağmur ve fırtına ile ve 9 kişiyle takımı satmadan,iyi bir performans gösterip en azından, yenemiyorsan yenilme anlayışı ile bir puanla Samsun'a dönmüştür.

Zirve yolunda deplasmanda ede edlen puan ve puanları, kimse de öyle küçümseyemez. Üstelik rakip de öyle kolay lokma değil; aksine bugüne kadar elde ettiği 46 puanla ki Samsunspor 51 puanda ve bizimle aramızda sadece 5 puanlık bir fark var.

Giresun Gzt 53, biz 51, Adana Demirspor 48, Altay 47, İstanbuspor 47, Altınordu 46, Ank. Keçiörengücü 43 ve Tuzlaspor ise 41 puanda ve ligin  zirvesi tam bir ateş hattı ! Biz işimize bakalım; önce Gzt Giresunspor maçına  iyi odaklanalım ve evimizde mutaka 3  puanı alıp, Lig Lideri olalım yoksa beraberlik ve Allah korusun alınacak bir mağlubiyette bile işimiz çok zora girebilir.

Asında  çok şeyler var yazacak ama hele şu zorlu Gzt Giresunspor maçını bir alalım; gerisi zaten inşallah gelecektir. Millî araya Lider girebilrsek; bizim bu bâdireyi sorunsuz atlatabileceğimize inanıyor ve takımımıza da güveniyoruz.

Yoksa; bu takımın devamlı moralini bozup da; liderliğe, zirveye, şampiyonluğa ve Süper Lig sevdamıza gölge düşürecek beyanatlardan, kısır ve iç çekişmelerden, takımı olumsuz  motive edecek açıklamalardan ve ard  niyetli yaklaşımlardan şiddetle kaçınmalıyız !

Unutmayalım ki, " meyve veren ağaç taşlanır " derler. O halde o taşı eline alıp da  takıma, kulübe atan el, bizim elimiz olmasın !

Samsunspor' umuza liderlik maçında  başarılar dileriz.

Saygılarımla.