Han halk arasında çok duyulmuş bir söz vardır : " Canımı yolda, sokakta bulmadım ! " diye. Diye de diyesi var bu sözün bir de !

Nasıl bir diyesi mi var ? Peki hemen arz edeyim efendim:

Mâlumunuz veçhile; bu Corona ( Korona ) virüsü hem ülkemizde hem de dünyada ciddî tehlikeler, tehditlere ve hem de ne  yazık ki tüm dünya genelinde ölümlere yol açtı ve hâla da açmaya devam ediyor.

Anayurt Gazetesi' nin haberine göre: " ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1511 artarak, 102 bin 197'ye yükseldi. ( Bu eski günlere at bir sayıdır )

Böylece ABD, can kaybında dünya rekorona erişmiş durumda olup; oğlumuzun da Amerika Kaliforniya'da, bir üniversitede fizik mühendisliğinde doktora yaptığı bir okulda görev yapıyor ve evden ğrencilerine ders veriyor.

Yani demek istediğim, Amerika' da bu salgın hâla insanları ciddî ölçüde tehdite devam ediyor ABD maskeyi de tercihe bırakmış, yâni isteyen maske takıyor istemeyen takmıyor. Tabi ki bu aayrı bir çelişki oluşturuyor.

 Ayrıca diğer dünya ülkerinde de durum pek iç açıcı değil ! Türkiye'miz, bu aşamada bakıldığında yin de dünyada sağlık önlemleri ve koronaya karşı mücadelede, en güvenli bir ülke olarak dikkat çekiyor.

Diyeceksiniz ki ülkemizde 5 bin kadar ölüm olayı yaşanmış  ama dünya ülkelerinde; örneğin ABD' de bir günde binlerce insan hayatını bu salgında kaybetmiş ve hâlen de  kaybetmeye devam ediyor.

Gelelim sadede yani bizim ülkemiz Türkiye' ye : Yazımın başlığına dikkat ettiyseniz. "Canımı yolda, sokakta buldum! " demişiz ! " Peki nçin öyle demişiz başlıkta ? Aslında o başlık siz de çok iyi biliyorsunuz ki "Canımı yolda, sokakta bulmadım ! " olmalıydı ama ben bu korona salgını nedeniyle öyle bir başlık koydum. Peki niçin öyle bir başlık ? Açıklayayım efendim :

Türkiye' de sokağa çıkması kısıtlı ve yasak olan illerimiz var. Bu illerimizden biri de Samsun ilimiz. Maalesef; gerek Samsun Valiliği gerekse de ilgili sağlık kurumlarının açıklamasına göre; Samsun ilimizde en son gelen bilgilere göre, 40 ölümlü vâka tesbit edildi. İlçeleri arasında Bafra' da sagın vâkaları ve ölümler yaşandı.

Diğer çok önemli bir tedbirsizlik ve her nedense, salgını pek de ciddîye almayıp, yasak demeden yollara, sokaklara hücum eden ülke insanlarımızdan, yaklaşık 50 bin kişiye, bu sokağa çıkma yasağına uyulmayıp kesilen, yasakları ihlâl etmekten kaynaklanan para cezaları bile ne yazık ki sağlığımızı dahada tehlikeye atmaktan bizleri kurtaramaz !

İşte ben de yazımın başlığını; bu durumlara bir tepki oluşturabilmek ve dikkatleri çekebilmek için " Canımı yolda, sokakta buldum ! " şeklinde yazdım. Eğer canımızı gerçekten de yolda bulmamış olsaydık; bu 50 bine yakın ülke insanı, sağlıklarını  tehlikeyeatmazdı. !

Demek ki; uygulanan bazı yasaklar, keyfî değil, mecburiytten imiş  ama sen gel de şimdi  bunu vatandaşlarımıza anlat ! Eğer bu durumlar böyle devam edecek olusa; sağlığımızı hiç yerine koyup önemsemezsek, maskesiz sokağa çıkarsak, hijyene dikkat etmezsek, elimizi sabunla yıkamazsak, mesafeye dikkat etmezsek,kısacasıkendi doktorumuz önce  kendimiz olmazsak işimiz yine pek de kolay olmayacak !

Allah ( C.C ) bizleri her türlü hastalık ve mûsibetlerden muhafaza eylesin inşallah diyor ve sizlere, hepimize sağlıklı, koronasız bir Türkiye ve dünya özlemiyle sevgiler, saygılar  sunuyorum.