Günümüzde insanların; beş kuruşluk menfaat için birbirlerini yaralayıp öldürdüğü bir dünyada, insanlara ve insanlığa örnek olacak bir olay yaşandı Samsun  İlkadım' da!

Samsun İlkadım Belediyesi nin intrnet sitesinde bugün ( 15 Ocak Cuma) günü yer alan bir haberde şöyle deniyor:

" İlkadım’da 2 genç kardeş, soğuk kış günlerinde gece-gündüz demeden zor şartlar altında çalışan temizlik işçilerine jest yaparak, atkı, eldiven ve bereden oluşan hediye paketi bıraktı."

Bu haberin giriş kısmı, ben sizlere haberi kompie sunacak değilim zirâ bu yazdığım bir köşe yazısı ama tabi ki biraz özetlemede bulunacağm.

Habere göre 2 kardeş; bunca zamandır mahallelerinin çöplerini toplayan çöp taksi çalışanlarına, sadece Türkiye'değil, tüm dünyaya örnek teşkil edecek bir davranışa imza attı.

2 kardeş; yine çöp taksiyle mahallelerin çöplerini toplarken; balkondan poşetlerle sarkıttıklarının çöp olmayıp, çam sakızı, çoban armağanı hediyeler olduğunu söyleyince, o anda belediye çalışanlarıyla 2 kardeş hakkında belediye sitesinde şu açıklama yapıldı :

" İlkadım ilçesi Çiftlik Mahallesi’nde ikamet eden Ahmetcan (18) ve Mehmetcan Bozduman (13) isimli 2 kardeş, her gün evlerinin önünden çöplerini alan temizlik personeli için bir güzellik yapmak istediler.

Bu sürpriz için soğuk yılbaşı gecesini seçen Bozduman kardeşler, yılbaşı gecesi çöplerine gelen ekibe her gün yaptıkları gibi balkondan poşet saldılar. Geçen günler gibi çöp aldıklarını sanan temizlik personeline balkondan seslenen Bozduman kardeşler, “Bugün poşette çöp yok, bunlar sizin için hazırladığımız hediyeler” dediler.

 Olay karşısında şaşıran ve mutlu olan temizlik personelleri, genç kardeşlerin bu davranışından dolayı duygulanarak, teşekkür ettiler."

Haliyle bu güze olaydan haberdar olan İlkadım Belediye Başkanı sayın Necattin DEMİRTAŞ tafafından 2 kardeş, birer satranç takımı hediyesiyle onore edildler.

Yâni; genç 2 kardeş, çöp taksi görevlilerini, Belediye Başkanı sayın Demirtaş da 2 kardeşi bu örnek davranışları nedeniyle ödülendirmiş ve onore etmiş oldular.

İşte bizim Samsun ve içeleri olarak; artık cinayetlerle, kazalarla ve çeşitli can sıkıcı ve şehrimizin ve ilçelerimizin prestijini küçük düşürecek, insanların gururunu rencide edecek olaylarla değil, sanatı, kültürü, sanayisi, ticareti, eğitimi, turizmi ve kısaca işte böyle insancıllık yönüyle ön plâna  çıkan bir şehir ve ilçeler görmek duymak ve onore olmak istiyoruz.

Bu vesieyle temizlik birim elemanlarını, 2 örnek kardeşi ve onları onore eden sayın İlkadım Belediye Başkanı Necattin DEMİRTAŞ' ı yürekten kutlarım.

Sözlerimi şu şekilde soa erdiriyorum:

ÇÖPTEN İNSANLIK ÇIKTI !

Saygılarımla.