Yılport Samsunspor' un Ankara deplasmanındaki 3 puan ve  2-1' lik galibiyeti ve ilk 3 sıra güzel ama bunun devamının da gelmesi gerekiyor !

Samsunspor' un maçlarının ardından; ilk işim, yeni bir köşe yazmadan önce, yerel basında; spor köşe yazarlarının yazılarını okumakoluyor ! Yazar arkadaşlarımız; Samsunspor' un galibiyetlerinin güzel fakat oynanan futbolun ise vasat olduğu görüşlerindeler ki, ben de bu konuda kendileryle  hemfikirim

Ancak; sanki Samsnspor, lige havlu atmış, zirveden oldukça uzaklaşmış ve sanki herşey bitmiş gibi veryansın edener de olmuş! Sanki dersiniz ki; bu takım korona denen illeti yaşamamış, sanki dersiniz ki; sakatlıkar yaşanmamış, sanki bu futbolcular bilerek, kasıtlı oynamıyorlarmış gibi düşünceler var.

Arkadaş; ben de beğenmiyorum tabi ki oynanan futbolu, göze pek hoş gelmiyor bu oyun tarzı fakat buna rağmen hâlen 30 puanla zirvede, ilk 3 sıradayız.Tabi bu sıralama eksik maçları olan takımların maçlarını oynamasından sonra değişebilir de.

Biz istiyoruz ki; bu takıma, bu oyunculara ve bu yönetime sahip çıkılsın.Şimdi biraz önceki yıllara doğru bir gidelim: Neydi o geçmiş yıllardaki Samsunspor' un içler acısı hâli ? Bırakın liglerde iyi futbol oynamayı; takım parasızlıktan transfer tahtasını açamayacak, futbolcuara olan transfer paralarını ödeyemeyecek durumdaydı.

Şehrin bazıları hariç; ileri gelen varlıklı dinamikleri de takımı maddi açıdan desteklemeyince, takımın ne zor durumlara düştüğünü unutmayalım ! İşte; böyle çok zor süreçler yaşamış, önceki yıllardaki Samsunspor'dan, bugünkü Yılport Samsunspor arasındaki o farkı farketmemek mümkün değil !

Kulüp Başkanı sayın Yüksel Yıldırım; takıma sahip çıkıp, önce şirtketleşmeye giderek başarının ilk adımlarını bu şekilde atmış oldu. Daha sonra Samsunspor' un onca yüklü borçlarını temizledi.Takıma yeni transferler yaptı. Ertuğrul Sağlam gibi; Süper Lig' de  şamiyonluk yaşamış,  başarılı bir teknik direktörü iş başına getirdi.

Tamam; şimdi bazı futbocular tam kapasite oynayamıyorlar ama yaşanılan koronanın da bunda mutlaka olumsuz yanları ve izleri var. Her şeye rağmen; 30 puan toplayıp, bu zor süreçte ilk 3 sırada olmak da öyle küçümsenecek bir olay değil !

Ancak oyunu 90 dakikaya dengeli dağıtmadaki sıkıntımız ve hâlen göze tam hoş gelecek şekilde bir oyun anlayışını sahaya yansıtamadığımız da bir gerçek ama tüm bu olumsuzluklara rağmen, hâla zirvenin şampiyonluk adayı olmamız da büyük bir başarı olarak algılanmalıdır.

Bunların yanı sıra; 2. yarıda mutlaka 4 yeni ve güçlü transfer de şarttır ve yönetim zaten bu konuda bazı girişim ve çalışma içersindedir. İnanıyoruz ve güveniyoruz ki; bu takım bu yıl, seznsonunda  ilk 2 de ligi tamamlayıp, Süper Lig' e  yükselecektir.

Yeter ki bu güven ve inancI yitirneyelim ve futbolcuları olumlu yazılarımızla motive edelim. Yoksa takımı başarısızlığa sürükleriz ki bu da, ne bu şehire ne de bu takıma hiçbir şey kazandırmaz ama çok şey kaybettirebilir !

Yılport Samsunspor' umuza  başarılar diliyoruz, saygılarımla.

Oktay ZERRİN