Ah o kaçan frsatlar, ah o elimizden kuş olup  uçan galibiyetler, alınan acı mağlubiyetler! Sahi; ne olacak bu Samsunspr'un kötü, başarısız giden hâli ?

Eyüpspor maçınI Samsun Atakum Atakent'te satın aldığımız yeni evimizde; Bafra' dan iftara gelen ailemiz yakınlarından 20 kişi ile birlite izledik.

Hatta; milyonların izlediği Survivor yarışma  programını da izlemedik sırf Yılport Samsunspor- Eyüpspor maçı için. Ancak iftarda yediğimiz yemekler, adeta boğazımızda düğümlendi. Galip durumdayken devam eden sevinç ve umutlarımız; maalesef maç sonundaki 2-2 lik beraberlikle  kısa sürdü.

Geçen yıl 70 puanla ve averajla kaçırdığımz o başarıyı; şu anda, 43puanla ve 8. sıra ile adeta mumla arıyoruz ! Zaten umutlarımız da aynı, kısa süren muma döndü. Fuat bey hocamız; her maç sonrasında " güzel oynadık, yenildik; güzel oynadık ama  berabere kaldk " gibi bazı yorumlarda bulunuyor k, güzel oynayana değil gol atıp kazanan takıma  puan veriyorlar. Sen evinde oyna; cömertce puanları rakiplere kaptır, snra da  oyucularını tebrik et !

Evet; elbete ki güzel oynamak iyidir, tesellidir ama mutlak ve haklı sebep değildir zirâ güzel oynayıp kaybedene 3 puan vermiyorlar. Eğer evimizdeki maçları kazansaydık; şimdi öyle umutsuz matematik hesapları yapmazdık.

Yüreğimizi bir türlü gerçek mânada  ortaya koyamadık, dişe diş, kora kor bir mücadele edemedik. Bunu, maçları izleyen herkes de açık ve net bir şekilde gördü zaten. Yâni; bu futbolla Play- off hiç de kolay değil! Zirâ artık son kozlarımızı hiç de iyi değerlendiremiyoruz.

Evimize gelen rakipler bizi ya yeniyor ya da en azından 1 puanla evlerine dönüyorlar. Adana delasmanı da öyle hiç yabana atılacak br maç değil. Adanaspor özellikle kendi evinde iyi mücadele eden bir takım. Zaten bence bu maç Samsunspor için bir kader maçı olabilir!

Aynı zamanda; rakiplerle aramzdaki puan farkı da gittikçe açılmaya başlad ki Adanaspor  maçında  alınacak bir mağlubiyet hatta beraberlik bile, bizim için Play-off şansımızın ve   iddiamı son demi olabilir. Ayrıca bu maçı alsak bile; rakiplerimizin de puan kaybetmeleri gerekiyor.

Yâni arkadaşlar, artık işimiz mucizelere ve rakiplerin sürekli puan kaybına kaldı ki, sözün bittiği yerdeyiz gibi geliyor bana !

Saygılarımla.

Oktay ZERRİN