Yılport Samsunspor; tutmuş bir yol gdiyor ! İyi de nereye gidiyor bu yol ? Hedefe mi yoksa çıkmaza, bir kaosa mı gidiyor bu yol ?

Evimizde oynayıp berabere bitirdiğimiz her  bir maç; + 1 değil, - 2 olara puan hanesine yazılıyor. Samsunspor evinde yenilmeyen tek takımmış ! İyi güzel de 1 puana endeksli bu evindeki yenilmezliklerde alınan bir puanlı beraberlikler, bize ne kazandırdı veya ne kazandıracak ?

Zaten deplasmanlardan söz etmedim. Son deplasman maçımızı Ankara'da Gençlerrbiriği ile oynadık ve son dakikalada oyuna dahil olan Melih Okutan'ın güzel golüyle maçı 2- 2 berabere birirebildik.

2- 2  berabere kaldık fakat aslında  bir bir eriyoruz, tükeniyoruz. Sahi ne olacak bu bizim hâlimiz ? Bırakın ilk 2 sırayı; ilk 6 bile bu futbolla mümkün görünmüyor ama futbolcular bundan sonra  her maça galibiyet için çıkarsa belki hiç değilse play-off'lara kalırız yoksa kusura bakmayın da  hava alırız !

Gençlerbirliği'nde  rüzgâr gibi esip geçen futbolcular var. Kaldı ki Samsun kalesini adeta topa tuttular. Bizim bir ara oynadığımız atak futbolun devamı ise gelmediği gibi bu maçta da ölüp ölüp dirildik.

Artık sayın teknik direktör Fuat Çapa, sayın Başkan Yıldırım ile yönetimin bu  kısır, göze hoş gelmeyen, pasif futbol anlayışına bir dur demesi şart. Yeni transfer Kayamba iyi bir futbocu fakat onun gayreti de yeterli olamad.  Bir diğer konu; çok ucuz kartlar görüyoruz. Cihan olsun diğerleri olsun çok dikkat gösterilmeli yoksa ilerki maçlarda da bu yüzden başımız çok ağrır !

Fofana gibi 3 futbolcumuz daha  olsaydı; biz bu ligin tozun atardık, keyiften yerlere yatardık ama ne yazık ki bu mevcut adryla ancak bu adar görüntü veebiiyoruz. Futbol birekip oyunu ve ihmali, bencilliği, egoyu hiç sevmez! Ysin gibi yetenekl ve golcü bir futbolcunun yedek olarak, 2. yarıda oyuna girmesi de tuhaf bir konuydu.

Uzun lafın kısası; bu futbol anlayışımızı değiştiremezsek, rakiplerimiz bizim yerimizi değiştirir ve play- off ylunda büyük yaralar alırız. Artık tek bir puan kaybı bile bizi hedefimizden hızla uzalaştırır. Daha doyurucu, daha  istekli, göze hoş gelen  bir futbol gerekiyo bize.

Basın olarak; bizler Samsuspor'un düşmanları değil dostuyuz ve lütfen eleştiri yaparken herkes dikkatli ve yapıcı omalı, yoksa kaş yapacağız diye göz çıkartmış oluruz ki bu da gerek bu takıma, gerek futbolculara ve gerekse de  yönetime büyü zararlar verebilir ama takımın yaptığı büyük hataları da yazmak bizi aslî görevimizdir.

Yılport Samsunsr'a başarılar dilerken; daha güzel, daha aktif bir futbol sergilmesi dileğiyle sayglar sunarım.