Daha önceki köşe yazılarımda; Süper Lig'in çok zorlu olduğunu ve ilk 2' ye girmenin olağanüstü gayret ve süper futbol oynanması gerektirdiğini dile getirmiştim.

Bu sözlerimin ne kadar doğru olduğunu; maçlar oynanınca daha iyi anladım. Bu maçlardan özellikle de geçen pazar günü oynanan Ümraniye Bereketspor maçı, bu iddiamı haklı çıkardı.

Kalecimiz Nurullah; 18 içinde rakip futbolcuya sert girince, hem kırmızı kart görüp kendisini hem de Yılport Samsunspor'u oldukça zora soktu ve maçı 3-1 mağlup olarak, Süper Lig için ilk 2 sıraya  girebilme umudumuzu neredeyse mkânsız hale getirdi.

Şimdi bizim; şu an 39 puanla 7. sıradan çkıp, kendi sahamzda 5 Şubat Cumartesi günü oynayacağımız Menemenspr'u mutlaka mağlup edip puanımızı 42 yapmamız şart. Aksi takdide beraberik bile Play-off yolunda büyü yaralar almaktan bzi kurtaramaz.

Eğer Ümraniyespr maçını alabilseydik, 42 puanımız olacak ve zirve yarışında umutlanacaktk fakat olmadı. Şimdi bizim hedefimiz Fuat bey hocamızın da dediği gibi Play-off olup; tüm ağırığımızı bu hedefe odaklanmalıyız ve bunu başaracak potansiyelimiz de var.

Ligde 42 puanla 6. sırada yer aan Eyüpspor, kendi evinde ligde 52 punla 2. sırada yer alan Ümraniyespr ile karşılaşacak. Eğer Eyüpspor bu maçı alırsa 45 puan yapcak, beraberlikte 43 ve mağlubiyet halinde ise yine 42 puanda  kalacak.

İstanbulspor deseniz; şu anda 42 puanla ligde 5. sırada ki, bizim mutlaka sahamızda Menemensor'u mutlaka mağlup edip, rakiplerimizin de puan kaybı yaşamalarıdır yoksa Play-off da  tehlikeye girer. İnşallah bizim açımızdan en iyi skorlar alınır.

Manisa FK 36, Adanaspor ise 34 puanla Samsunspor'u takip ediyorlar. Yâni demek istediğim; işimiz gerçekten zor fakat bu davaya inanırsak; en azından Play- off'lara kalabiliriz.

Bandırmaspor, BB Erzurumspor, İstanbulspor, Eyüpspor, Samsunspor, Adanaspor takımları çetin bir mücadele içersinde olurken, Boluspor, Keçiörengücü, Gençlerbrliği ve Tuzlaspor takımları da  play-off yolunda amansız bir mücadeleye girişecek.

Dileğimiz; herşeyin Yılprt Samsunspor açısından hayırlı, iyi ve başarılı olmasıdır. Hakem  hataları da gerek Süper gerekse de 1. Lig'de yaşanılan hakem hataları, verilen ve  verilmeyen penaltılar, ucuz çıkan sarı ve kırmzı kartlar da başarıyı engelleyen diğer ana faktörler.

Hadi hayrırlısı, inşalah bu sezon bu işten yüzümüzün akıyla çıkarız da Süper Lig'e  susamış şu vefalı traftarlara inşallah müjdeli ve güzel haberler veririz.

Saygılarımla.

Oktay ZERRİN