Ayvacık, Alaçam, Bafra derken; son ikâmet, yereşme yerimiz Atakum Atakent oldu! DOğrusunu söylemek gerekirse; bu yukarda isimlerini zikrettiğim şehirler, ilçeler arasında; 1956'dan 2022 yılına  dek geçen 66 yıllık hayatımda, son olarak Atakent'e yerleşmek de varmış kaderimizde!

Ayvacık: ( 1956 )yılında ; o zamanlar bir bucak ( nahiye ) olan ve şimdi hâlen Samsun'un küçük fakat çok sevimli ve saklı cenet diye anılan yeşil zümrüt Aycvacık'ta dünyaya geldim.

Bu şirin ve güzel ilçede çok faza kalmadIk, zira Tokat doğumlu  babam H. İbrahim Zerrin'in; Bafra Tapu Kadastro ve Bafra Adlyesi Zabıt Kâtibi olarak görev yapması ve Bafra'ya atanmasıya, bu güzel ilçede askerlik ( Kırkağaç 4  ay kısa  dönem )ve 3 yıl da yüksek tahsilim için Zonguldak Kdz. Ereğl'de kalışımın haricinde ) tam 60 yıl Bafra'da yaşadIm.

1985 yılında evlendim eşim Aysel Akyüz Zerrin ile. Taner Hacetepe Üniversitesi mezunu ve bu okulda 5 yıl Fizik Mühendsi Araştırma Görevlsi olarak çalışırken, girdiği yurt dışı sınavlaını da kazanarak; Amerika Kaiforniya Riverside Üniversitesi'ni kazanıp bu okulu da başarıyla bitirip yine Araştırma Görevlisi olarak çalıştı.

1986 doğumlu oğlumuz Taner; bu okuldaki doktorasını da başaryla tamamlayıp; Dr. ünvan aldı ancak görevine  akademsyen olarak değil, Amerika San Fransisko'da özel bir işe girerek hâlen bu görevine devam ediyor.

Kızmız Çiğdem ise; 1 yüksek, 2 de fakülte mezunu olarak, Samsun Az Medya'da görev yapıyor. Kızmız Çiğdem'in kiralık evinde tam 5 yıl kadar Atakum Türkiş'te ikâmet ettik. Allah'a şükürler olsun ki; 24 Mart 2022 Perşembe günü, Samsun Atakent'ten bir ev satın alıp şu anda 30 Mart 2022 Çarşamba  günü, Atakent'e yerleştik. Bafra; bizim gözbebeğimiz. Bu güzel lçeden ayrılma sebebimz ise; kızımızın Samsunlu bir iş insanı ile nişanlanması idi. Kısmetse 24 Haziran'da Samsun'da düğünü, bikaç gün önce de Bafra'da kınası var.

Haliyle; anne ve baba yüreği, kızımızı yalnız bırakmak istemedik ve az önce de  sözünü ettiğim Atakent'ten bir ev alıp artık Samsun'a yerleştik. Her şeyin hayırlısı diyelim. Kaderde  ne varsa o gerçekleşir.

Bafra'dan Samsun Atakent'e yerleşmemiz, Bafra'yı sevmiyoruz, istemiyoruz anlamı taşımaz. Beni ve ailemizi ben ve biz yapan yegâne şehirdir Bafra. Hayatı, keder ve neşeleri bizlere öğreten ve bizimle paylaşan ilçedir Bafra. Çocukluğumun, gençliğimin altın çağıdır Bafra.

26 yıllık öğretmenliğimin mihenk taşıdır Bafra. Annemin ve babamın, kayınvalide, kayınpeder, kayınçım ve birçok akraba ve tanışımızın mezarlarının olduğu yerdir Bafra.

Bana saysız beste ve ödüller kazandıran, devamlı şiire teşvik edip, ilham kaynağımdır Bafra. Bugün; eğer 25 kadar TRT TSM Repertuvarı'nda eserim, çok sayıda ödülüm, plaketlerim ve teşekkür belgelerim varsa çoğunda  Bafra  imzası vardır.Tabi ki; bu başarılarıma, artık Samsun Atakenent'te kaldığım yerden devam edeceğim inşallah.

Zaten; her ne kadar aralarında  bazılarınca  soğukluk, çekememezlik var dense de Bafra  ie Samsun her  zaman dost ve kardeş şehirler olarak kalacaktır ki, aksini düşünmek ve bu 2 güzide şehri birbirine düşürmek bizlere bir şey kazandırmadığı gibi aksine hayatımızdan çok şeyler kaybettirecektir !

O nedenle; daima bu hassas  konuda ve  her konuda birlik ve beraberlik, güzel bir dik duruş ve yapıcı bir yol izlemek durumundayız. Yoksa bu işten en çok zarar gören de biz oluruz. Sanatta, kültürde, mûsıkide, güzel sanatlarda, ekonomi, tarım ve ticarette, sosyal politikalarda, güncel yaşantıızda her daim örnek bir tutum sergilemek durumundayız, aksi takdirde yok olup gideriz!

Alaçam'dan söz etmiştim, merhume  annemizin memlekeketi olup dedemin mezarı oradadır. Merhum babamız sağ iken; 6 ay Alaçam'da kalmıştık ve hatta yine 6 ay bu şirin ilçedeki Alaçam Ortaokulu'nda  okumuştum.

Aslında çok şeyler var daha yazacak fakat ne zamanımız ne de  sayfalarımızın hacmi fazla müsait değil. Son olarak; aceleye geldiği için Bafra'daki dost ve arkadaşlarla, basın mensubu dostlarla ve sevgili siz değerli Bafralı hemşehrilerimizle pek vedalaşma imkânı bulamadım.

Bu vesileyle; hepinize çok teşekkür ederim. Lütfen haklarınızı helal edin. Ne de  olsa ekmeğinizi yedik, suyunuzu içtik, birlikte birçok anıya İmza attık.

Hoşcakalın arkadaşlar, sizleri ve Bafra'mızı çok seviyoruz.