Aslında çok şey var söylenecek de susmayı daha kârlı olacak diye düşünüyorum fakat bu bizim takımı, oyuncuları, teknik ekibi eleştirmeyeceğiz; yapılan yanlışlıkları göz ve kulak ardı edeceğimiz gibi bir anlama gelmiyor !

Ya arkadaş; bir hafta da şöyle mutlu, umutlu, sevinçli, gururlu ve onurlu bir Samsunspr yazısı yazamayacak mıyız ? Neler oluyor orada? " Atı alan çoktan Üsküdar'ı geçmiş" de  biz ne yapmakla meşgulüz ?

5 Şubat Pazartesi günü; Merzifon'da çalışan yeğenim Emre ve eşi Büşra Atakum'a bizleri ziyarete geldi. Cumartesi günü bana " amca  ben Samsunspor- Menemenspor maçına gidiyorum, seni de arabamla maça götüreyim " dedi ama ben hem anji olup kalabaıkta enfesiyon kapmaktan korktuğumdan hem de maça gitsem kapten bir sıkıntı yaşayabilme riskinden maçı evde tv'den izlemeyi tercih ettim.

İyi ki de gtmemişim yoksa Yılport Samsunspor maçnda o saha başıma yıkılır gibi olur ve muhtememelen kapbimde sorunlar yaşayabilirdim ki zaten tv'den de izlemiş olsam da moralim sıfıra indi. Böyle futbol mu olur arkadaş? Menemenspor sahada ayak basmadı tek bir yer bırakmadı. Sanki deplasmanda  oynayan Menemenspor değil de bizdik !

Bize hiç yakışmayan, tüm maç öncesi tahminleri alt- üst ve gururumuzu rencide eden, bizleri utançtan yerlerin adeta dibine sokan bu maçtan alınacak çok dersler var. Menemenspor sonuçta galibiyete bizden daha çok inanmış, ekip oyununun tüm inceliklerini sergilemişti ki doğrusu bu takım alkışı hak etmişti.

Bizimkiler ise ruh gibi sahada gezinip durdular ki 2 attık, 4 yedik, fark daha da  açılabilirdi aslında  fakat biraz da şans yardm etti.

Hiçbir mazeret bu maçı, bu sonucu, bu hezimeti asla haklı çkartamaz! Neticede; kendi evimizde, gurbete çıkmış bir vatndaş muamelesi gördük. Fuat bey hocamız; bu günden tezi yok, bu cılız ve verimsiz, göze hoş gelmeyen, kısır futbola âcil bir çözüm üretmeli yoksa zaten ilk 2 iddiamız bitti de biz şimdi de Play-off potasından da elenmekten korkuyoruz

Arkadaş; İstanbulspor 46 puan toplayıp 4. sıraya kadar ilerlerken biz hâla ayağımıza kadar gelen nimetleri; elimizin tersiyle itiyoruz ve 39 puanla Play- off hedefine ulaşmaya çalışıyoruz. Alah'tan 42 puanlı Eyüpspor mağlup oldu da fark yine aramızda 3 pan olara kaldı. Bu arada; BB Erzurumspor 44 puanla 5. sırada yer alıyor.

12 Şubat Cumartesi günü; Samsunspor az önce de  sözünü ettiğim BB. Erzurumspr ile deplasmanda çok önemli bir maça çıkacak. Eğer bumaçı da kaybederse artık Play- off da zora belki de imkânsz bir şekle dönüşebilir.

Yâni işimiz ldukça zor fakat hemen toparlanabilir, moral ve motivasyonumuzu hızla düzeltir ve uyumlu, atak, ciddî futbolumuzu oynayabilirsek, o zman Play-off hayal olmaz yoksa oturup kendimizi bir vicdan hesabına  çekeriz !

Allah yar ve yardımcıız olsun inşallah. Önceki sezonlarda; 20 binlere çıkan izleyici sayımız da 4 binlerek kadar düştü ki; taraftarlarımızn takıma  küstüğü gibi bir anlam çıkartmamız mümkün bundan fakat henüz herşey tam olarak bitmedi, yeter ki şu Erzurum maçını bir alalım.

Yılport Samsunspor'a başarılar dileriz.

Saygılarımla.

Oktay ZERRİN