Tarihî günlerimizde olduğu gibi; dinî ve mânevi günlerimizde,  bayramlaımızda da bizleri birlik ve beraberlik duygularıyla, birbirimize kenetleyip; sımsıkı sarılmamızı sağlayan bayramların önemi çok büyüktür.

Artık televizyon haberlerinde millet şiddet, yolsuzluk, üç kağıtçılı, adam sendecilik, saldırılar, yaralamalar, cana  kıymalar, intiharlar, kan davaları, siyasi çatışmalar almış başını gidiyor.

Korona illetinden tüm dünyada milyonlarca insanı yitirdiğimiz bu acı olaydan; şimdi bir nebze de olsa rahatlamış gibi gözüksek de koronanın hâla bazı yerlerde boy gösterip, yeniden dünya sahnesine çıkması da tekrar akılları karıştırıyor!

Bir diğer konu; maalesef memurlara, işcilere, emeklilere daha rahat ve özlenen bir hayat standartı sağlanacaktır derken; hayat şartlarının inanılması güç artışı karşısında yapılan zamlar da  maalesef vatandaşlarımızın mağduriyetini gölgelemiştir!

Bir teneke yudum yağının 200 liraya satıldığı, ekmeğin 4 lira sınırına, garibanın ara öğünü olan bir simitin 4 liraya, evl satın alımlarının; binli rakamlardan trilyonlara kadar yükseldiği bir ortamda, refahtn, ekonomiden ne derece söz edilebilir ki ?

Şimdi bir kurban almanın bile maddî açıdan zor olduğu günümüzde; gerçekten Allah vatandaşlarımıza sabır ve dayanma gücü versin! İş çığırından çıkmış adeta, bir pazara gidiyorsunuz, pazar masrafına ayırdığınız para yetmiyor.

Hele yağ, yoğurt, peynir, bal gibi bazı ürünlerin yanına yaklaşmak ne mümkün ki! Yâni arkadaş; işimiz çok zora girdi. Bu durumdan nasıl çıkacağız, refaha erişeceğiz aklıl, sır alacak gibi değil. Sonumuz hayrola inşallah.

İşte bu  ve bunun gibi daha birçk olumsuz sebeplerle, bir bayrama daha giriyoruz. Kurban Bayramı ve diğer bayramların o eski tadı yok. Huzur yok, hastalık çok. İnsanlar şaşkın bir halde bir o yana, bir bu yana koşup duruyor.

Bir de her gün tv'lerden izliyoruz, toplumsal şiddet almış başını gidiyor. Sahi, ne olacak bu dünyanın sonu ? Her geçen gün; şiddet, yaralama ve benzeri olaylar almış başını gidiyor.

İşte bu ve bunun gibi daha birçok olumsuz olaylarla; bir bayrama daha merhaba demeye hazırlanıyoruz. İnşallah bu kurban bayramında, gönüllerimiz ve ömürlerimiz huzurla dolar.

Özellikle her kurbanda rastlanan kurbanlılara eziyet etmek, kurallara uygunsuz kesimler, kurbana şidetle yaklaşımlar gibi konular bu yıl gündeme gelmez inşallah.

Bu vesileyle; tüm vatandaşlarımızın mübrek Kurban Bayramlarını sevgi ve saygıyla kutlar, Cenab-ı Allah'tan sağlıklı, huzurlu, yarınlara daha güvenli ve mutlu erişmeyi nasip eylemesini niyaz ederim.

Saygıarımla.

Oktay ZERRİN